Ми у Facebook
21.05.2017, 18:30

Цьогоріч абрикоси не дадуть щедрого урожаю

Весняні, пізні холоди не пройшли безслідно для фруктових дерев. Особливо постраждали яблуні та абрикоси, урожай яких опинився під загрозою знищення.
В Україні заморозки, дощі та тривале похолодання подекуди знищили до 100% урожаю абрикосів. На Львівщині та Рівненщині садівники також говорять про втрати частини урожаю яблук.
Урожай абрикосів цього року буде невеликим, бо майже в усіх областях ця культура зазнала суттєвих пошкоджень заморозками, повідомили садівники з різних регіонів після настання стійкого потепління та оцінки втрат.

Дача. Сад. Город. Як зберігати яблука (+ФОТО)

"Зокрема в західних областях, залежно від сорту та місцевості, втрати цвіту і зав'язі становить від 60-70 до 100%", - говорять агрономи.



Майже повністю знищено майбутній урожай на Черкащині та Кіровоградщині - тут на гілках лишилось в кращому випадку 10-15% зав'язі. В гіршому - обмерзли й листові бруньки.
"Схожа ситуація на Дніпропетровщині, півночі Одещини та Миколаївщини. Лише на крайньому півдні у приморській зоні втрати не всюди були значними і можна сподіватись на нормальний урожай", - розповідають садівники.


Як вбрегти абрикос від весняних холодів

На Західній Україні зазнали втрат і виробники яблук. Зокрема на Львівщині та Рівненщині через холодну погоду, дощі та заморозки частина цвіту яблуні згнила так і не розкрившись. Ці симптоми проявились на окремих сортах в тих садах, де через холодну погоду та дощі не вдалось провести адекватний фунгіцидний захист.

Джерело: superagronom.com





На правах реклами