Ми у Facebook
27.05.2017, 15:00

На Рівненщині вперше в Україні обговорили питання працевлаштування іноземців

Вперше в Україні Рівненська обласна служба зайнятості запросила роботодавців, які працевлаштовують іноземців та осіб без громадянства.
Кілька днів тому в Рівненському міському центрі зайнятості відбувся інформаційний захід для роботодавців області щодо актуальних питань праці іноземних громадян в Україні та розвиток співпраці з обласною службою зайнятості.

Після війни: на Рівненщині й досі майже півтори тисячі безробітних учасників АТО

У заході брали участь заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Леонід Біляк, заступник начальника управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карпюк, начальник Управління державної міграційної служби у Рівненській області Лілія Драпчинська.

Робота у Рівному: актуальні вакансії

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук при відкриті заходу зазначив:

- Ви – роботодавці - є найважливішими партнерами служби зайнятості у реалізації державної політики зайнятості населення. Саме Ви створюєте нові робочі місця, наповнюєте державну скарбницю, допомагаєте державі забезпечувати соціальні гарантії для населення шляхом сплати страхових внесків.

Начальник Управління державної міграційної служби у Рівненській області Лілія Драпчинська ознайомила присутніх з документуванням іноземців та осіб без громадянства в Україні. Про зміни у законодавстві щодо укладення трудових договорів, договорів цивільно-правового характеру говорила заступник начальника управління Держпраці у Рівненській області Наталія Карпюк. Вона наголосила:

- Сьогодні у пріоритеті нашої роботи проведення роз’яснення трудового законодавства.

Учасники заходу ознайомилися із змінами у законодавстві щодо питань видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Загалом захід відвідало понад 20 роботодавців. Зустріч проходила у формі діалогу та відкритої дискусії, під час якої роботодавці задавали багато питань та отримували обґрунтовані відповіді.

Заступник директора Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ Оксана Зигалова презентувала освітні послуги закладу з підготовки фахівців за робітничими професіями.

Директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук наголосив на необхідності забезпечення легального працевлаштування. У заключному слові він зазначив:

- Служба зайнятості готова на власній базі – це Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ - підготувати тих працівників, за тими професіями, які вам потрібні. І необхідно пам’ятати про те, що застосування праці іноземців не має перешкоджати працевлаштуванню громадянам України і не ставитиме їх у неконкурентне положення.


Про це повідомили з Рівненського обласного центру зайнятості.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ