Ми у Facebook
17.06.2017, 17:30

Домашнє морозиво та інша смакота з чорниць (РЕЦЕПТИ)

Цього року на Рівненщині вродила цілюща ягода чорниця. І для зору корисна, і смачна. Її можна заморозити на зиму, використати для пирогів та вареників. А ще - приготувати чудові десерти.
Домашнє морозиво з чорниць



На 2 склянки свіжих чорниць: 1 склянка йогурту, 5 столових ложок цукру, 1 склянка жирних вершків або свіжої домашньої сметани (вершки-сметану можна замінити 200 г кисломолочного сиру), сік половинки лимона, на кінчику ножа мелена кориця (допомагає готовому морозиву повільніше танути).

Охолоджені чорницю, йогурт, вершки та інші продукти добре збиваємо у блендері, потім кладемо у контейнер. Відправляємо у морозилку на 2 години. Напівзаморожену масу знову збиваємо у блендері й знову відправляємо у морозилку на 2 години. Процедуру можна повторити ще раз. За півгодини до вживання контейнер з морозивом треба переставити в холодильник, а потім змоченою у воді столовою ложкою викладаємо у креманки. Прикрашаємо свіжими ягодами.

П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]


Заморожене чорничне пюре з цукром



На 1 л стиглих ягід - від 50 до 100 г цукру (на смак, але не дуже багато).

Стиглі й навіть м'яті ягоди розтерти дерев'яною ложкою або розбити блендером з невеликою кількістю цукру, розкласти по пластикових контейнерах або стаканчиках, закрити кришками або в декілька шарів харчовою поліетиленовою плівкою і покласти в морозильну камеру. Чудове морозиво для тих, хто слідкує за фігурою!

Домашні рецепти: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру


Варення з чорниці "П'ятихвилинка"



На 1 кг чорниць - 0,5 кг цукру

У каструлю засипати ягоди із цукром й розігрівати, помішуючи, на невеликому вогні до виділення соку. Потім вогонь збільшити, варити після закипання 5 хвилин, потім вимкнути і розлити в гарячі банки. Закрити герметично.

Топ-5 рецептів чорничного варення


Вареники з чорницями



Готуємо смачнющі вареники з чорницями [відеорецепт]





На правах реклами