Ми у Facebook
27.06.2017, 18:30

Дача. Сад. Город. Як вилікувати троянди

Найпоширеніші хвороби, які можуть вразити ваш розарій та методи боротьби з ними.
ПОПЕЛИЦІ

Існує два види попелиці, що вражають троянду: розанна зелена і розанна листова. Дуже швидко розмножуються, якщо не вживати ніяких заходів, рослина гине. Ознаками їхньої появи є білі плями на листі, вони, разом із стеблами, починають викривлятися. Рослина може навіть скинути листя.

Дача.Сад.Город. Як позбутись тлі на трояндах

Для попередження хвороби по розарію висівають чорнобривці. Їх запах відлякує цих комах. Можна використовувати дідівський спосіб: зробити настій з темного господарського мила і обприскати ним кущі. Якщо це не допоможе можна використовувати інсектициди. Але потрібно завжди пам'ятати, з шкідниками гинуть і корисні комахи.

ПАВУТИННИЙ КЛІЩ

Це дрібна комаха, що має жовтувато-зелене забарвлення. Дуже любить висмоктувати клітинний сік рослини з внутрішньої сторони листя, саме тому з ним складно боротися. Він ховається від обприскувань під листовою пластиною. Ознаки появи павутинного кліщика: на листках з'являється павутина та жовтувато бурі плями.


Дача.Сад.Город. Як позбутися від борошнистої роси

Методи боротьби:використовуйте розчин господарського мила або можна придбати в магазині спеціальну органічну суміш. Обприскують нею внутрішню частину листя. Павутинний кліщ не любить підвищеної вологості, тому при перших ознаках його появи, збільшують полив рослин і вводять додаткові обприскування водою.

БОРОШНИСТА РОСА

Найпоширеніше грибкове захворювання троянд. Проявляється у вигляді білого борошнистого нальоту на листках, стеблах, бутонах рослини. Рослина страждає від уповільнення процесу фотосинтезу.Для профілактики захворювання застосовують мідний купорос (ним обприскують рослину), під кущі по осені вносять золу і перекопують грунт. До радикальних методів відносять обробку наступними хімічними отрутами: топсин і беноміл.



Посівний календар: Що робити в саду-городі у травні 2018





На правах реклами