Ми у Facebook
30.06.2017, 18:34

Дача. Сад. Город. Як поливати малину

Необхідність поливу малини визначається частотою та інтенсивністю опадів і температурою повітря. Як правило, висока потреба цього чагарнику у воді припадає на період масового цвітіння, утворення зав’язей і дозрівання плодів.
Щойно посаджені кущі потрібно поливати протягом 1-1,5 місяців після посадки. Плодоносні кущі особливо потребують води в період достигання ягід. Він припадає на кінець травня — початок червня.

Сорти малини: оберіть найсмачнішу ягоду

При сильній спеці кущі малини погано переносять сухість повітря. Для підтримки необхідної температури, стебла і листя цієї рослини випаровують досить багато води, тому необхідно періодично зволожувати грунт під кущами. Краще, якщо грунт буде зволожений на глибину розташування основної кореневої системи чагарнику. Після кожного рясного зволоження слід в обов’язковому порядку рихлити землю після її просихання.

Дача.Сад.Город. Підгодівля малини влітку

У серпні-вересні малині цілком вистачає природних опадів. Поливати кущі пізніше 10 серпня досвідчені садівники не рекомендують, оскільки у малини буде погано дозрівати деревина пагонів. В результаті кущ може захворіти на буру плямистість. Однак, якщо кінець літа та осінь видалися посушливими, тоді в кінці жовтня можна сміливо проводити полив під зиму.


Дача. Сад. Город. Висаджуємо малину весною

Важливе значення має не тільки коли, а й як поливати малину. Оптимальний варіант — використовувати крапельне зрошення. Такий полив не спровокує змив грунту під кущем. Для поливу не слід брати холодну воду, особливо в пекучу спеку. Використовуйте воду кімнатної температури.





На правах реклами