Ми у Facebook
17.07.2017, 19:25

Підгодовуємо рослини в липні для багатого врожаю

Багато хто з городників і дачників у середині літа приділяє своїм грядкам мінімум уваги. Хіба що прополоти-прорідити та полити огірки-капусту, якщо довго немає дощу...
А от підживити мінеральними добривами не доходять руки. Досвідчені агронеоми вважають це великою помилкою. Адже у цьому місяці активно закладається основа для майбутнього врожаю. У городі наливаються силою коренеплоди, формуються плоди, зав'язуються качани середньостиглої та та пізньостиглої капусти.

Так-от, капусту в липні треба підживити в першу чергу, бо кого порадують невеликі качанчики? Капуста середніх і пізніх термінів дозрівання вдячно відгукнеться на липневу підгодівлю фосфором і азотом. Наприклад, її можна щедро пролити слабким розчином азофоски або діамофосу. Непогано подіє і такий розчин - на 10 л води беруть 3 столові ложки простого суперфосфату і 1 чайну ложку готової суміші мікроелементів. Добре розведене таке добриво використовують для підгодівлі влітку пізніх сортів капусти. І потрібно для цього влити по 0,5-0,7 літра в кожну лунку.

10 натуральних добрив для квітів у горщику

Цвітну капусту пізніх сортів теж варто підживити, якщо ви хочете отримати щедрий врожай. Адже в цей час вже активно формується головка. Оптимальний живильний розчин: розведена у воді нітроамофоска у співвідношенні 2 сірникові коробки нітроамофоски на 10-літрове відро води.

Наприкінці липня проводять останню підгодівлю цибулі, яку вирощують на ріпку. Для цього змішують калійну сіль (150 г) з суперфосфатом (200 г) і вносять на 10 кв. м грядки. Можна змішати добрива з водою, або просто розсипати їх по канавках, прокреслених прутиком уздовж рядків.

Підживлюємо рослини... дріжджами [+ПОРАДИ]

Підживлення буряка у липні - процедура обов'язкова. Бурячки обробляють двічі - перший раз проливають розчином борної кислоти (2 г на 10 л води для профілактики гниття серцевини), а другий раз - підживлюють калієм (2 склянки деревного попелу на 10 літрів води).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ