Ми у Facebook

Микола Тимчак

Микола Михайлович Тимчак народився 1 березня 1966 року в селі велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області. Закінчив середню школу № 8 м. Тернополя, філ-фак Рівненського педагогічного інституту. Член Національної спілки письменників Л.України. Поет, художник, скульптор, автор і виконавець пісень.
Лауреат літературно-мистецьких премій імені Миколи Отровського, Валер'яна Поліщука, Авеніра Коломійця.
Його твори перекладалися японською, болгарською, білоруською, тувинською, російською та іншими мовами.
Михайлович Тимчак учасник першого фестивалю «Червона рута», першого фестивалю української авторської пісні та співаної поезії «Оберіг-89», учасник ХІІІ Всесоюзного фестивалю молодих поетів у м. Владивостоці, після якого був рекомендований керівництвом фестивалю до вступу у Спілку письменників СРСР ще до виходу першої книжки поезій «Співаниця». Брав участь у Міжнародному фестивалі української поезії «Золотий гомін», Всесвітньому форумі українців 1992 року.
Роботи Миколи Тимчака (різьба по дереву) закуплені музеями Києва і Крем'янця. Він є автором пам'ятника на Козацькому редуті між селами Плоска і Семидуби Дубенського району Рівненської області, архітектором каплиці, що споруджена на цьому святому місці.
Його руками і за його проектами споруджені пам'ятники борцям за волю і незалежність України у селах Верба і Мирогоща на Дубенщині, Ужинець - на Млинівщині, гранітний постамент пам'ятника Тарасу Шевченку в Дубні. Він є автором меморіальних дошок, відкритих у м. Дубні, Миколі Лисенку, Уласу Самчуку, Тадеушу Чацькому, війську Богдана Хмельницького, Антонію Мальчевському, сотнику Дубенського козацтва Миколі Боришкевичу, краєзнавцеві Ігорю Лозов'юку, поету Арсену Левковичу, а також меморіальної дошки Іоану-Павлу II у Польщі.
Поет стояв біля стерна Народного Руху України на Дубенщині, створював із побратимами товариство «Просвіта» у Дубні і районі, сприяв відродженню козацтва і Союзу українок на Волині.
Його пензлем і різцем відроджено десятки духовних святинь
Волині, Рівненщини і Тернопільщини.

Вірші Микола Тимчака:
Вірш про Пляшеву
Козацький редут між селами Плоска і Семидуби на Волині
Переглядів: 33018
купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ


Робота в Рівному