Ми у Facebook
23.08.2012, 18:33

1 місце. Президентський виконавець

Ім'я: Василь БЕРТАШ
Посада: голова Рівненської обласної державної адміністрації
Вік: 51 рік
Василь Михайлович Берташ воістину один з найвірніших "солдатів" нинішнього Президента України Віктор Януковича. Свідченням того стає не тільки палкий захист та намагання популяризувати президентські рішення на теренах Рівненщини, а й навіть відмова участі у цьогорічній виборчій гонці за нардепівський мандат.

— Я не збираюсь йти у Верховну Раду. Мені Президент довірив посаду голови Рівненської обласної державної адміністрації, і я виконую свою роботу, — заявляв газеті "ОГО" Берташ ще у липні. І свого слова дотримав.

Протягом року Василь Михайлович так і не позбувся іміджу закритого та не надто лояльного до преси адміністративного керівника. Ні, він часом дає коментарі, їздить з "журналістським ескортом" по області, наглядаючи за роботою окремих підприємств. Однак, наприклад, прес­конференцій, на яких Василю Михайловичу можна відкрито поставити багато важливих питань, так і не було.

Не з’явився Василь Берташ і на телепрограмі львівського каналу ЗІК "Хто тут живе?", що започаткувала серію журналістських розслідувань про губернаторів Західної України. Результати розслідування життя Василя Михайловича шокували журналістів, особливо кількість його маєтків і те, як вони йому дісталися. Відео програми можна знайти на порталі OGO.ua.

Спокійному, дещо флагматичному ставленню Василя Берташа до всього, що відбувається у суспільно­інформаційному полі області можна позаздрити. З іншого боку, він у чудових стосунках з однопартійцем Юрієм Кічатим, головою Рівненською облради. А це автоматично виключає будь-­які конфлікти у депутатсько-­адміністративному протистоянні, яке було за часів Матчука­-Данильчука. У лояльних стосунках Берташ і з керівниками силових структур області. Та й з місцевим бізнесовим бомондом, кажуть, поводиться доволі жорстко.

Нині ж, напередодні виборів, Василь Берташ, залишаючись на керівній адміністративній посаді, всіляко підтримує кандидата у народні депутати, регіонала Миколу Сороку. До того ж у політичних кулуарах обгорюють його прихильність до міського голови Рівного Володимира Хомка, якого Партія регіонів неофіційно підтримує на цих парламентських виборах.





На правах реклами