Ми у Facebook
28.12.2012, 17:40

Підсумки року: Кого втратило Рівне у 2012-му

Цього року Рівненщина втратила таких видатних постатей, як Митрополит Євсевій, Борис Возницький та Михайло Колісниченко.
Митрополит Євсевій
24 жовтня на 85 році життя відійшов у вічність найстарший за віком єпископ Української православної церкви Київського патріархату колишній митрополит Рівненський і Острозький Євсевій (Політило), який останнім часом проживав у Львові на спокої. Керуючим Рівненською єпархією він був з грудня 2005 до січня 2012 року.

Борис Возницький
23 травня у дорожньо-транспортній пригоді на Львівщині загинув уродженець Рівненщини, директор Львівської галереї мистецтв Герой України Борис Возницький. 86-річний мистецтвознавець перебував за кермом службового “Жигуля”-”четвірки”, що належить Львівській галереї мистецтв, коли у нього стався серцевий напад. Авто втратило керування і виїхало на зустрічну смугу, де зіткнулось із рейсовим автобусом...
Борис Возницький десятиліттями рятував від забуття та знищення шедеври українського мистецтва — картини, скульптури, ікони, повертав до життя старовинні замки, примножував своєю невтомною подвижницькою працею національну пам’ять українців.

На Рівненщині загинули начальник авіаційно-спортивного клубу та полковник Генштабу України

Михайло Колісниченко
52-річний генеральний директор Рівненської АЕС раптово помер 22 квітня близько 18 години під час гри в теніс. За висновком медиків — від гострої серцевої недостатності на тлі ішемічної хвороби серця. Гендиректором РАЕС Михайло Колісниченко працював з 2008 року. А свій трудовий шлях на станції розпочав у 1981 році на посаді оператора реакторного відділення цеху №1.


Партнер проекту














На правах реклами