Ми у Facebook
11.02.2018, 17:20

Карантин, смертельна ДТП та снігопад. Підсумки тижня на Рівненщині

ОГО підсумовує найбільш актуальні новини 5-11 лютого.
Лютий розпочався хурделицею. З перших днів місяця рівняни відчули, що зима не залишає свої позиції, а навпаки, готова до наступу. Італійський циклон приніс на Рівненщину сильні снігопади та вітри. Як результат зросла кількість ДТП, по області десятки повалених дерев і карантин.

Пригадаймо, яким був цей тиждень для Рівненщини:

Питання яке хвилювало більшість батьків - Чи продовжать у карантин?. У Рівному, ще на початку тижня оголосили карантин, проте в результаті засідання комісії, в п'ятницю, 9 лютого, містом поширилась звістка про продовження карантину ще на один тиждень, аж до 16 лютого. Проте складна ситуація пов'язана із поширенням ГРІ не лише у Рівному, а й у всі області, тому карантин оголосили ще у декількох районах.



Впродовж 6 тижня поточного року на Рівненщині стрімко зросла захворюваність на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРІ). За тиждень в області захворіло 10946 осіб (943,5 вип. на 100 тис. нас.), що на 61% більше ніж за попередній тиждень.

Не обійшлося й без надзвичайних ситуацій.
Служба порятунку Рівненщини отримала повідомлення від чергового національної поліції про те, що у селі Уїздці на вулиці Кривуха, 35 у колодязі знайшли тіло жінки 1956 року народження. Деталі трагедії з’ясовують правоохоронці.



У Рівному людей евакуювали через підпал. Як повідомили з відділу комунікації поліції Рівненської області, правоохоронці встановили, що невідома особа кинула під двері квартири 46-річного рівнянина ємність із поки що невстановленою речовиною. Через це й сталося загоряння.

Страшна аварія трапилась на трасі Київ-Чоп.



Унаслідок ДТП загинув водій та дівчина-пасажир із позашляховика. Ще двох потерпілих чоловіків, один із яких у тяжкому стані, каретою швидкої медичної допомоги доставили до лікарні.

Відділ комунікації поліції Рівненської області повідомив про зникнення людини.



Поліцейські та рідні розшукують Бородачеву Вікторію Петрівну, 1986 р.н., жительку села Вересневе Рівненського району, яка 29 грудня 2017 року виїхала з Костополя у Рівне та додому так і не повернулася.

Проїзд у маршрутках і тролейбусах з 1 квітня подорожчає, і це вам не жарт квітневий. Зараз відбувається обговорення регуляторного акта «Про встановлення тарифу на проїзд міським електротранспортом». Проект рішення Рівненського міськвиконкому опублікований на сайті Рівненської міськради.



Якщо це рішення приймуть, то ціна проїзду у міських тролейбусах з 1 квітня зміниться таким чином:

вартість проїзду пасажира – 3,00 грн. за 1 поїздку;
вартість перевозу багажу - 3,00 грн. за 1 місце;
вартість місячних проїзних квитків:
- для підприємств, установ, організацій - 360 грн.;
- для населення громадський - 192 грн.

Реєстр препаратів програми "Доступні ліки" доповнився.До оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 виробників українських і 30 – іноземних. Нагадаємо, раніше у програмі брали участь 198 препаратів та 43 виробники.



У порівнянні з попереднім реєстром стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, на 14 – для діабету ІІ типу, на 3 – для лікування бронхіальної астми.







На правах реклами