Ми у Facebook
25.02.2018, 20:15

Рівненський «Верес» здобув історичну перемогу над київським «Динамо»

У дев’яти попередніх поєдинках між рівненським «Вересом» і «Динамо» з Києва столичний клуб шість разів вигравав і лише в трьох поєдинках задовільнився нічиєю. Десяте протистояння рівнян з киянами, нарешті, стало успішним для клубу з Рівного, який у більшості переграв багаторазових чемпіонів України.
Чемпіонат України з футболу, Українська Прем’єр-ліга, 21 тур

«Верес» (Рівне) – «Динамо» (Київ) 3:1 (2:1)

25 лютого 2018 року, Львів, стадіон «Арена Львів», 17:00

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Асистенти арбітра: Андрій Скрипка (Кропивницький), Олександр Корнійко (Миргород)

Четвертий арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

Спостерігач арбітражу: Михайло Овчар (Калуш)

Голи: Куліш (13), Сімінін (22, пен) – Циганков (42)

Попередження: Бандура (58), Сімінін (65), Степанюк (82) - Кадар (48), Морозюк (55), Бурда (58)

Вилучення: Сімінін (72) - Ротань (21), Бурда (67)

«Верес»: Бандура, Адамюк, Борзенко (K), Сімінін, Каменюка, Каленчук, Карасюк, Кожанов, Пепі (Мягков, 57), Куліш (Морозенко, 71), Степанюк (Жуліо Сезар, 90). Головний тренер – Юрій Свірков.

«Динамо»: Рудько, Вербич, Морозюк (K), Мораєс (Гармаш, 46), Циганков (Дерліс, 74), Ротань, Піваріч, Бурда, Буяльський, Бєсєдін, Кадар. Головний тренер - Олександр Хацкевич.

Як відзначили журналісти порталу sport.ua, і киянам, і рівнянам не було підстав вважати це очне побачення прохідним. «Вересу» необхідні були очки, якщо він як і раніше (в це хотілося б вірити, особливо вболівальникам команди) ставить перед собою мету закріпитися в першій шістці, тобто розраховують на єврокубкову зону. Для «Динамо», особливо після рішення суду Лозанни у маріупольському питанні, який перекреслив для біло-синіх всі варіанти з серії «три в голові», на вагу золота було будь-яке очко в контексті погоні за «Шахтарем».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Хахльов про «Верес»: «Ми перетворили кризу в українському футболі на можливість»

Рівненському «Вересу» дозволили зіграти в українській Прем’єр-лізі – ЗМІ

Нечисленні глядачі, що прийшли в далеко не футбольну лютневу погоду на стадіон, стали свідками того, як динамівці активно почали матч, не бажаючи перетворюватися в бурульки при - 10. Але рівняни дуже швидко освоїлися і перевели гру на половину поля «Динамо». А на 13-й хвилині взагалі шокували нечисленних уболівальників. Правда, співтворцем цього шоку став Морозюк, який в черговий раз поставив під сумнів свою здатність ефективно грати в захисті. Не найкращим чином динамівець відкотив м'яч назад на Рудько, а перехопивший круглого Куліш не залишив шансів голкіперу, розстрілявши порожні ворота.

«Динамо» ніби прокинулося після такого розвитку подій, але і «Верес» додав. А кияни продовжили наступати на одні й ті ж граблі. І якщо удар Кожанова на 20-й хвилині став просто розминкою, то 22-я хвилині стала для підопічних Олександра Хацкевича справжнім шоком. Куліш після передачі Степанюка вийшов один на один з Рудько і був близький до дублю, проте Ротаню нічого не залишалося, як ліквідувати цю перспективу ціною фолу останньої надії. Динамівець побачив перед собою червону картку, після чого арбітр зустрічі Олександр Дердо показав на «крапку». Вирок рефері чітко реалізував Сімінін, розвівши в різні боки голкіпера і м'яч.

Кияни, незважаючи на нокдаун, продовжували контролювати м'яч, але за великим рахунком нічого небезпечного створити біля воріт «Вереса» не могли. Аж до 42-ї хвилини, коли Вербич зважився на класний сольний прохід, після чого віддав в центр воротарського майданчика на Циганкова. Останній від душі розстріляв Бандуру і повернув у матч інтригу, а динамівцям моральну перевагу. На 55-й хвилині Бесєдін ледь не відновив рівновагу на табло, але м'яч після його удару пройшов у сантиметрах від штанги. Гармаш, який вийшовши на заміну, також додав агресивності «Динамо» в атаці.

Але все з ніг на голову перевернула 66-я хвилині, коли Бурда отримав другу жовту картку, і динамівці залишилися вдев'ятьох. «Верес» отримав здавалося б немислимі зони для контратак, чим ледь не скористався на 69-й хвилині Степанюк, але гостей врятувала штанга.

Але як казав один кіногерой, «я вимагаю продовження банкету». Воно настало на 72-й хвилині, коли другу жовту отримав вже Сімінін. «Динамо» піднеслося духом, а Морозюк за три хвилини мав два моменти, щоб реабілітуватися за гріхи першого тайму. Але спочатку його класну подачу з кутового ніхто не зумів замкнути, а вже на 79-й хвилині після його удару зі штрафного м'яч зустрівся зі штангою.

Далі почався справжній трилер, команди просто пішли стінка на стінку. Так тривало до 82-ї хвилини, коли все вийшло за принципом «пішли в атаку - потрапили в полон». Останнє відноситься до киян, які проспали Степанюка на лінії воротарського. Форвард в дотик майстерно замкнув простріл Кожанова з правого флангу та встановив остаточний рахунок у матчі – 3:1.





На правах реклами