Ми у Facebook
19.02.2019, 20:20

20 лютого у Рівному: календар подій, свята, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У середу, 20 лютого 2019 року, у календарі суспільно важливих міжнародних та всеукраїнських дат - День Героїв Небесної Сотні та Всесвітній день соціальної справедливості (World Day of Social Justice).

У Рівному в День Героїв Небесної Сотні відбудеться покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку "Загиблим за Україну" (10:00, вул. Соборна, 12-а); вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні: панахида за загиблими, покладання квітів (10:30, "Алея Героїв", кладовище "Нове". Об 11:30 біля Дошки Пам’яті Героям Небесної Сотні та Героям, загиблим в зоні АТО (вул. 16 Липня) пройдуть меморіальні заходи за загиблими. О 18:00 на майдані Незалежності - інсталяція світлин Героїв Небесної Сотні, виставка світлин "Зима, що нас змінила", вечір пам’яті "Герої не вмирають", покладання 102 лампадок до інсталяційного зображення "Державний Герб України", трансляція відеоматеріалу про Революцію Гідності та Героїв Небесної Сотні.

За церковним календарем, вшановують пам’ять святителя Партенія, єпископа Лампсакійського; преподобного Луки Елладського.

20 лютого приймає вітання з днем народження директор Дубенського медичного коледжу ВЕНГРИН Надія Олексіївна.

Іменини (День ангела): Лука, Парфен (Парфеній), Петро.

20 лютого в історії: 5 років тому (2014) під час протистояння Євромайдану і злочинної влади президента Януковича на Інститутській вулиці загинули активісти, серед них - троє рівнян: Олександр Храпаченко, Валерій Опанасюк та Георгій Арутюнян.

Прикмети дня: хмари пливуть високо в небі - буде гарна погода, сині хмари несуть потепління, червоний захід сонця вказує на холодне літо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
19 лютого у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
Календар на 2019 рік: свята, вихідні та робочі дні
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у лютому 2019
Церковний календар на лютий 2018

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами