Ми у Facebook
13.06.2019, 18:01

ПЦУ хоче змінити своє ставлення до молоді

фото - facebook.com/epifaniy

Митрополит Епіфаній анонсував нову реформу в церкві.
Він написав, що в Православній церкві України відбудуться переміни:

"Церква має відповідати на виклики часу, тому дуже важливо, щоб священники змінювались, удосконалювались, розуміли сучасні потреби суспільства, були обізнані з новинками, інформаційними технологіями. Наша православна українська молодь потребує саме таких сучасних та водночас духовних пастирів.

Ми не повинні створювати додаткові перепони для відвідування храмів молоддю. Церква готова знаходити відповіді на запити молоді, адже ми хочемо, щоб молоді люди почувалися духовно затишно в наших храмах.

Тому ми робитимемо належні кроки, щоб Церква завжди відповідала на виклики сьогодення, але робитимемо це поступово. При цьому, віровчення є незмінним, бо істина не підлягає змінам у часі. Реформи можуть стосуватися соціального служіння, духовної освіти, недільних шкіл, традицій та обрядів, вносити потрібні сучасні корективи.

Головна реформа – внутрішня, яка полягає в тому, щоб у своєму житті християни жили за Законом Божим. В основі нашого життя повинна бути справжня, біблійна любов. Де така любов – там буде Бог, і тоді все буде складатися добре"
, - написав очільник ПЦУ митрополит Епіфаній на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Нагадаємо, нещодавно в Національному університеті "Острозька академія" побував митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко. він презентував свою книгу "Українська Церква: шлях до автокефалії", яка цьогоріч побачила світ у видавництві "Дух і літера".

Митрополит Олександр Драбинко передав факсимільне видання Пересопницького Євангелія для музею Острозької академії.





На правах реклами