Ми у Facebook
10.10.2013, 12:00

Як зберегти здоров'я рівненських школярів? [+ПОРАДИ]

Усі ми знаємо, що сучасним дітям сьогодні доводиться витримувати серйозні навантаження в школі. Дійсно, увесь день учня проходить за підручниками, враховуючи домашні завдання. Як батьки рівненських школярів допомагають власним дітям не лише долати шкільні навантаження, але й зберегти їхнє здоров'я?
Мої діти вже дорослі, але я добре пам’ятаю, як після літнього відпочинку їм було важко увійти в шкільний ритм. На очах рожевощокі хлопчики ставали хронічно втомленими, невиспаними та дратівливими.

- Кожен із батьків добре знає своє чадо і прагне того, щоб його дитинство не перетворилося у короткий ланцюжок «дім-школа-дім», - вважає педагог однієї з рівненських шкіл та мама другокласниці Олена.

Насамперед, пані Олена радить не забувати про дотримання режиму, навіть у канікулярні дні. Варто дізнатися у вчителів, чи не засинає ваша дитина на заняттях. Можливо, потрібно вкладати її раніше спати.

Рівненські учні шукають у Яндексі, як прогуляти школу

Чергуйте види діяльності, адже, якщо учень «засів» за уроки, то мозок не отримує достатньо кисню, бо кров через малорухомість застоюється і погано циркулює. Тому привчайте дитину робити перерви, щоб розім'ятися, прогулятися або відвідати спортивну секцію чи розвиваючий гурток. Прослідкуйте, щоб школяр чергував, складніші та легші завдання, наприклад, рішення математичних задач та вивчення віршів напам'ять.

Стоматологи радять дітям чистити зуби під Gangnam Style [+Відео]

Забезпечте комфортні умови виконання домашніх занять. Питна вода допоможе боротися з втомою. Вимкнені телевізор і комп'ютер, що псують поставу й очі, не вкрадуть час, який можна провести більш активно. Комплекс вітамінів і мінералів, загартування, правильне харчування також є великою підмогою для здоров'я школяра.

Як дітям не заплутатись у Всесвітній павутині

Ці прості і, начебто, усім відомі поради допоможуть вашим дітям-школярам зміцнити і зберегти своє здоров'я.





На правах реклами