Ми у Facebook
20.10.2013, 21:30

У родині рівнян Симак бісероплетінням займається чоловік [+Фото]

Подружжя Світлана і Сергій Симаки у вільний час захоплюються бісероплетінням. Особливо таке заняття до душі Сергію. Колись чоловік й подумати не міг, що бісер стане важливою частиною його життя. Нині ж уявити його не може без того, щоб не виплести дерево, квітку чи прикрасу.
Сімейне захоплення бісероплетінням почалося через... Сергія Симаку. Чоловік працює на будівництві, час від часу їздить у відрядження. А коли повертається, має багато вільного часу.

"Дізнався, що сестра дружини ходить на гурток бісероплетіння. Це мене теж зацікавило. І я захотів теж спробувати себе у цьому. Сестра дала кілька уроків, далі я вже вчився сам, — пригадує Сергій. — А вже через півроку й мені самому було що розказати та показати. Відтоді займаюся цим вже три роки".



"Моя сестра створювала бісерні дерева, — додає Світлана Симака. — Я все чекала, коли ж вона й мені зробить такий гарний подарунок. А Сергій пообіцяв, що сам виплете для мене таке деревце. Мені було дуже приємно. Перше подароване чоловіком дерево було зимове. Воно мені надзвичайно сподобалося. Помітила, що й Сергій від результату своєї роботи теж отримав неабияке задоволення."

З того часу бісероплетіння увійшло у їхнє життя.
Прогулянки парком, лісом надихають майстрів на створення дерев. Але часто вони вигадують й незвичайні дерева. Наприклад, Сергій почав екпериментувати з кольорами. Особливо до вподоби йому створювати бансаї через їх цікаві та оригінальні форми.



Сергій Симака пригадує, що перші кроки в освоєнні нового мистецтва давалися йому легко. На таке він навіть і не сподівався. Але виявилося: бісероплетіння — це його справа. Саме після чоловіка з часом до цієї справи підключилася й дружина. Каже, таке ремесло як медитація, заспокоює і розслабляє після важкого робочого дня.

Нині бісероплетіння — сімейне захоплення подружжя. За ним Сергій та Світлана нерідко проводять вечори. Часто разом працюють над одним виробом. Навчають ремеслу й інших. У місті Кузнецовськ, де подружжя мешкало раніше, Сергій Симака проводив курси бісероплетіння для всіх бажаючих.

Окрім дерев подружжя майстрів почали створювати з бісеру квіти, прикраси. А нещодавно Сергій зробив бісерний станок. Адже чоловік прагне творчого розвитку і мріє створювати цілі картини з бісеру.



"Вже спробував зробити картинку невеликого розміру. Виходить непогано. Родзинка плетених з бісеру картин у тому, що малюнок однаковий з двох боків. І якщо створювати з бісеру портрет, то на звороті отримаєш його дзеркальне відображення", — ділиться майстер.

Безліч своїх виробів рівненські майстри дарують. Розповідають, що багато знайомих звертаються до них з проханням виготовити бісерні вироби у подарунок. Сьогодні роботи подружжя є не лише в Україні, а й у Канаді Італії, Греції. За кордоном вироби ручної роботи дуже цінуються.





Люди нерідко дивуються, що бісероплетінням займається чоловік. Але Сергія це лише тішить, адже все, що він не береться виготовляти з бісеру у нього виходить просто і невимушено, так ніби бісероплетіння у нього в крові.





На правах реклами