Ми у Facebook
25.10.2013, 10:18

Що робити, якщо у дитини щось застрягло в носі або у вусі? [+ПОРАДИ]

Маленькі діти просто обожнюють засовувати всілякі дрібні предмети, наприклад, намистинки або горошинки, собі в ніс і вуха. Малюк цілком може не помітити, що в нього щось там застрягло чи забути про це. Що ж зробити батькам, якщо це вже сталося, і як вберегти дитину від подібних неприємностей?
Негайно відведіть дитину до лікаря або в травмпункт. Чим раніше малюка огляне спеціаліст - тим краще. У таких ситуаціях час часто грає проти вас. Горошинка розбухне, і дістати її буде складніше. А маленька батарейка від годинника може заподіяти серйозну шкоду внутрішнім тканинам, якщо затримається в організмі. Тому, в першу чергу, опануйте себе, зберігайте спокій і заспокойте дитину.

У лікарні є спеціальне обладнання, за допомогою якого швидко і безпечно видалять застряглий предмет. Як це буде відбуватися? Лікар загляне у вухо або ніс дитини і вирішить, як краще діяти в даній ситуації. Далі використає маленькі хірургічні щипці, схожі на пінцет. Перед цим лікар може зробити дитині місцеву анестезію, щоби процедура не супроводжувалася неприємними відчуттями. Потім він ще раз ретельно все перевірить. Можливо, вам випишуть назальні чи вушні краплі, антибіотик, щоб запобігти розвитку інфекції.



Як зберегти здоров'я рівненських школярів?

Ні в якому разі не намагайтеся дістати предмет самостійно за допомогою пінцета або ватних паличок. Ви лише заштовхнете його ще глибше. Крім того, такі маніпуляції викличуть біль або внутрішні пошкодження.

Якщо в малюка є щось у носі, то ви обов’язково помітите, що в нього тече тільки з однієї ніздрі, а слиз при цьому має неприємний запах. Під час застуди зазвичай тече з обох. Дитина може скаржитися на біль і дискомфорт. Може навіть розпочатися кровотеча, погіршитися дихання, слух.



Стоматологи радять дітям чистити зуби під Gangnam Style [+Відео]

Як вберегти дитину

Що ж потрібно робити для того, щоб дрібні предмети не потрапляли малюкові в ніс і вуха? Поясніть дитині, що так чинити - дуже небезпечно. Після розповіді спробуйте разом намалювати носик чи вушко у вигляді казкових героїв, яким довелося пережити чимало неприємних пригод через зустріч, наприклад, із горошинкою.

Дозволяйте дитині гратися тільки з тими іграшками, які відповідають його вікові. Якщо малюк зовсім маленький - не залишайте його без нагляду, а дрібні речі тримайте в недосяжних для нього місцях.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ