Ми у Facebook
17.03.2014, 12:37

Якого собаку вибрати для охорони будинку?

Незважаючи на різноманітність сучасного електронного обладнання, собаки традиційно залишаються найпоширенішим і досить надійним способом захисту будинку і території від непроханих гостей. Жіночий Клуб сьогодні розповідає про те, як правильно вибрати собаку для охорони вашого будинку та двору.
Охоронна собака повинна відповідати щонайменше трьом критеріям.

Як мінімум середній, а краще, великий розмір собаки
Розмір собаки для охорони має значення. Підняти «на вуха» домочадців, люто обгавкавши стороннього, зможе навіть йоркширський тер'єр, але відігнати і боротися зі зловмисником йому навряд чи під силу.

Вибираючи цуценя для охорони, просто критично оцініть вже дорослого собаку тієї ж породи. Якщо у вас особисто така собака не викликає ніяких інших емоцій, окрім як бажання її погладити, швидше за все, і для непроханих гостей вона не буде здаватися перешкодою.

Коли варто заводити собаку?

Вибирайте собак великих порід - німецьку, кавказьку, середньоазіатську, південноросійську, бельгійських вівчарок, чорного тер'єра, різеншнауцера, ротвейлера, московську сторожову. З порід середніх розмірів непоганими охоронцями можуть бути міттельшнауцери, ердельтер'єри.



Якщо ви все ж маєте схильність до маленьких песиків, заводьте маленьких - але в якості «дзвіночків». Тоді другим собакою вам потрібен серйозний пес. У парі вони будуть ефективні.

Обросла шерсть і густий підшерсток
Собака для охорони території не обов'язково повинна бути сильно кудлатою, але вона обов'язково повинна мати густий підшерсток. З цієї причини для охорони дворів не дуже підходять добермани, боксери, кане-корсо та інші «лисі», позбавлені підшерстя, собаки. Зате такі породи будуть відмінно нести охоронну службу в закритому приміщенні. Наприклад, ваш двір охороняється кавказькою вівчаркою, а в самому будинку знаходиться «другий контур захисту» - доберман.



Недовірливість і злостивість до сторонніх
Навіть найбільша і страхітливого вигляду собака - абсолютно марна в якості сторожа, якщо вона готова обласкати кожного зустрічного. Тому абсолютно не годяться для охорони сенбернари, ньюфаундленди (водолази), бернський зенненхунд. Безумовно, обгавкати для пристойності небажаного гостя ці собаки можуть. Але їм просто невластива злостивість до людини, адже такі породи виводилися як рятувальники людей.

З цієї ж причини не дуже придатні в якості сторожів будинку амстафи і пітбулі - їхня агресія спрямована, в основному, на інших тварин. До людей же переважна більшість представників цих порід відносяться якщо не дружелюбно, то цілком нейтрально.

Непогано двір може охороняти і безпородний пес. Якщо вам потрібен сторож, краще брати вже дорослого собаку. Безпородні тварини непередбачувані щодо характеру, і, беручи малюка, не можна бути впевненим у тому, що він виросте недовірливим до інших людей.

Що дарують домашнім улюбленцям?

Охоронну собаку потрібно дресирувати в обов'язковому порядку! Навіть якщо ви плануєте утримувати собаку у вольєрі, її все одно потрібно буде вигулювати і відпускати у вільний вигул по двору. Такий собака повинен бути обов'язково керованим!

Посмішка дня
Господарі шикарної вілли йдуть з дому і вішають на хвіртку табличку:
ОБЕРЕЖНО, ДУЖЕ злий пес!
Приходять - вілла пограбована, на хвіртці висить папір:
НАВІЩО собачку обмовляєте?


Фото: content.foto.mail.ru, myslo.ru, druzjasobak.narod.ru

Оголошення з продажу собак





На правах реклами