Ми у Facebook
12.04.2015, 15:00

Відеоігри можуть спровокувати гіперактивність у дітей

Джерело фото: google.com.ua

Відеоігри - невід’ємна частина життя сучасних дітей. Але, окрім позитивного впливу на роботу мозку, вони можуть сприяти підвищеній гіперактивності ваших чад.
Сучасні батьки намагаються якомога більше дати своїм дітям, задовольняючи їх побажання. Та перед тим, як придбати дитині комп’ютер або приставку для відеоігор необхідно добре подумати. Адже безконтрольне проведення часу дитиною за відеоіграми може викликати гіпереактивність.

Так, вчені із Університету Оксфорда вважають, що діти, які проводять за відеоіграми більше трьох годин на день, часто гіперактивні, беруть участь у бійках і не зацікавлені в навчанні. Дослідники вивчали вплив різних видів і жанрів ігор на поведінку і успішність дітей.

Фахівці опитали 200 школярів віком від 12 до 13 років. Вони розглядали поодинокі, розраховані на багато гравців, жорстокі ігри, бійки, головоломки, стратегії, спортивні ігри, гонки. Успішність і поведінку учасників оцінювали їх вчителі. Зв’язки між жорстокими іграми та агресією в реальному житті або неуспішністю дитини вчені не виявили. Тобто, на поведінку впливає саме час, а не тип гри.

Діти, які грали у відеоігри менше однієї години в день, вели себе добре і були менш гіперактивними. Дослідники закликають батьків стежити за тим, скільки часу дитина присвячує відеоіграм.

Пропонуємо переглянути мультфільм про негативний вплив відеоігор:


Статті до теми:
Як відволікти дитину від телевізора?
Чому не можна бити дітей?
Як пов’язати гроші і дитину





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ