Ми у Facebook
28.04.2015, 23:00

Вплив музики на гармонійний розвиток дитини

Джерело фото: doshkilniatko.net

Сучасні батьки прагнуть, аби їх діти розвивалися гармонійно. На допомогу їм приходить музика, яка допоможе не лише розважити дитину, а й допомогти створити відчуття психологічного комфорту в суспільстві.
Доведено, що музика є невід'ємною частиною естетичного виховання, яке позитивно впливає на формування смаку дитини, її мислення і сприйняття світу.

Дитячі психологи та лікарі рекомендують починати прослуховувати музику вже під час вагітності, дитинка, перебуваючи в утробі, буде її слухати разом з мамою.

Для прослуховування можна вибирати будь-яку музику, але перевагу слід віддати класичній. Якщо говорити конкретніше, то це твори Моцарта, Гайдна, Бетховена, Шуберта, Чайковського та інших композиторів.

Дитячі пісеньки також добре піднімають настрій дитини, до того ж вони легко запам'ятовуються і сприймаються на слух.

У деяких ситуаціях відмінно підійде музика для релаксації. Якщо дитина гіперактивна, то подібна музика буде доречною. Проблеми із засинанням теж непогано вирішуються прослуховуванням спокійної мелодії перед сном.

Безумовно, що дитина не здатна витримати тривалі симфонії або концерти класичної музики. Власне дитині цілком достатньо слухати музику по 10-20 хвилин, а також перед сном.

Музика часто використовується як терапевтичний засіб для лікування різних захворювань і релаксації. Особливо часто використовують класичну музику, звуки природи, а також поєднання музики та природних звуків шум морського прибою або водоспаду, щебетання птахів, звуки дощу, спів дельфінів і китів, та інше.

Розвивати дітей за допомогою музики можуть всі батьки, адже вона робить позитивний вплив на малюка, розвиваючи увагу, пам'ять, образне мислення дитини та її творчі здібності.
http://doshkilniatko.net/
Статті до теми:

Чому не можна бити дітей?

Відеоігри можуть спровокувати гіперактивність у дітей

Як відволікти дитину від телевізора?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ