Ми у Facebook
05.07.2015, 18:00

Топ-6 продуктів для здоров'я волосся та нігтів

Кожна жінка прагне виглядати якнайкраще. Для того, щоб зберегти красу волосся та нігтів не варто бігти в по дорогі ліки. Можна ввести у свій раціон певні продукти.
Фахвці стверджують, що існує 6 основних продуктів, які допоможуть зберегти здоров'я і красу волосся та нігтів:

1. Лосось. Ця смачна риба містить важливі для організму вітамін D, білок і омега-3 жирні кислоти, які допомагають зміцнити нігті, запобігають їх ламкості і шаруванню, зміцнюють волосяні цибулини, завдяки чому волосся стає густішим і починає швидше рости. За відсутності лосося підійдуть: сардини, оселедець, форель, скумбрія.

2. Волоські горіхи багаті омега-3 жирними кислотами, а також містять дуже корисні для організму біотин і вітамін Е. Ці компоненти ефективно борються з випадінням волосся, зміцнюють зуби, наповнюють волосся цілющою силою, роблять його міцнішим і густішим, прискорюють ріст нігтьової пластини. Альтернатива волоських горіхів: насіння гарбуза і авокадо.

3. Сироватковий протеїн. Якщо волосся і нігті страждають від дефіциту білка, зокрема кератину, вони стають тьмяними і ламкими. Для того щоб у найкоротші терміни виправити ситуацію, пийте сироватку. Цей смачний, трохи кислуватий напій абсолютно незаслужено вважається побічним продуктом при приготуванні творогу. Насправді сироватка не тільки зміцнює зуби, волосся і нігті, але і допомагає контролювати апетит тим, хто активно бореться із зайвою вагою!

4. Сочевиця. Ці чудо-боби містять цілий арсенал корисних вітамінів і мікроелементів. Такі життєво важливі поживні речовини, як залізо, цинк, білок і біотин, стимулюють ріст нового волосся, надають йому силу і природний блиск, волосся стає міцнішими і густішим, а нігті - сильнішими і здоровішими.

5. Шпинат. До складу шпинату входять такі корисні для волосся і нігтів речовини, як бета-каротин, фолієва кислота і вітамін С. Ці мікроелементи допомагають утримувати в цілості волосяні фолікули і нігтьові пластини, прискорюють ріст волосся, роблять його здоровішим. Від регулярного вживання шпинату нігті перестають розшаровуватися, стають міцними.

6. Солодка картопля. Цей коренеплід містить величезну кількість бета-каротину, або вітаміну А. Якщо люди відчувають дефіцит даного мікроелемента, їх починає турбувати лупа, свербіж шкіри голови, волосся починає випадати, а нігті - розшаровуватися. Всього невелика порція солодкої картоплі здатна поліпшити ситуацію і вберегти вас від проблем зі здоров'ям.

Статті до теми:

7 причин пити зранку теплу воду з лимоном

15 найбільш корисних продуктів для організму

Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ