Ми у Facebook
29.06.2015, 09:00

Як зберегти спокій у стресових ситуаціях?

Стрес негативно позначається на психофізіологічному стані людини. Для того, щоб зберегти своє здоров'я, необхідно навчитися правильно реагувати на негативні ситуації в житті.
Практично усі жінки дуже емоційні. Тому будь-який негативний фактор може викликати стрес. Для того, щоб зберегти спокій та здоров'я у стресових ситуаціях необхідно дотримуватися певних рекомендацій:

Не робіть з мухи слона
У будь-якій стресовій ситуації багатьом з нас властиво драматизувати і перебільшувати проблему. Навпаки, старайся налаштовувати себе на позитивний результат, переконуйте себе, що ви з усім впораєтеся і нічого страшного не відбувається.

Не поспішайте розповідати про проблему
Як тільки трапляються стресові ситуації, багато хто з нас поспішають відразу ж поділитися своєю проблемою з близькими та друзями. Цього робити не треба. Адже часто, проявляючи зайве співчуття і турботу, наші близькі ще більше накручують нас, посилюючи ситуацію. Краще деякий час побути наодинці зі своїми думками, обмізкувати ситуацію самостійно.

Візуалізація
Будь-яку проблему можна уявити собі у вигляді певного образу або метафори. Наприклад, можна уявити собі проблему у вигляді вузла. Якщо панікувати і тягнути за обидва кінці, то вузол тільки міцніше затягнеться. А якщо заспокоїтися і зосередитися, то потихеньку його можна розплутати.

Щоб залишатися спокійною в стресовій ситуації, можна уявити собі людину, яка є для вас прикладом незворушності. Подумайте, як вона повела би себе в цій ситуації.

Нагальні потреби
Людина може стати нервовою і дратівливою, коли її насущні потреби реалізуються не повною мірою. Щоб залишатися спокійною в стресовій ситуації, ви повинні висипатися, не голодувати, регулярно робити зарядку. До дратівливості веде і зневоднення організму. Якщо ви вживаєте багато цукру і кофеїну, то зневоднюєте свій організм, виснажуєте його. Спробуйте випити склянку води. Від цього може стати легше.

Правильне дихання
Залишатися спокійною в стресових ситуаціях допоможе дихальна гімнастика. Навчіться дихати животом. Покладіть руку на живіт. Вдихайте носом і спостерігайте, чи піднімається під час цього ваша рука. На кілька рахунків затримайте дихання і зробіть повільний видих. Таке дихання допомагає зняти напругу і заспокоїтися.

Укріплюйте дух
Щоб зміцнити свій дух, регулярно займайтеся медитацією, моліться або просто візьміть звичку щодня хоча б 10 хвилин сидіти спокійно наодинці зі своїми думками.

Статті до теми:

Як змінити життя на краще: 15 правил

Поради рівнянкам: які книги читати, коли поганий настрій

Топ-5 продуктів, які допоможуть підняти настрій





На правах реклами