Топ-5 рецептів варення з абрикосів [+Фото]
1. Традиційне варення з абрикосів.
Інгредієнти:
2 кг абрикосів
1 кг цукру
1/2 склянки води.
Приогтування:
Абрикоси вимийте, просушіть і видаліть кісточки. У велику каструлю висипте абрикоси, цукор і заліть масу водою. Поставте варення на середній вогонь і варіть 20 хв, помішуючи ложкою.
Після цього охолодіть варення і знову проваріть 20 хв. Так повторіть 3 рази, тоді варення буде густим.
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.
2. Абрикосовий джем.
Інгредієнти:
3 кг стиглих м’яких абрикосів
1,5 к. цукру
0,3 л води
Приготування:
Для початку абрикоси гарненько вимийте і видаліть кісточки, потім помістіть в каструлю, заливши невеликою кількістю води, і проваріть на слабкому вогні протягом 15 — 20 хвилин. Фруктова маса повинна стати м’якою і однорідною. Залиште абрикоси остигати, це займе кілька годин.
Потім абрикосову масу перетріть через сито або друшляк. Абрикосове пюре перелліть у ємність, де й буде варитися джем. Варіть, постійно помішуючи. Це може зайняти кілька годин, все залежить від стиглості і соковитості абрикос. Пюре має увариться вдвічі і стати густим.
Потім додайте цукор і продовжуйте варити, поки джем ще більше загусне і придбає темно-бурштиновий відтінок. Головне завжди помішувати, щоб варення не пригоріло. Кипляче варення розкладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте кришкою.
3. "П'ятихвилинка".
Інгредієнти:
2 кг абрикосів
600 г цукру
Приготування:
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і покладіть в ємність для варіння. Посипте цукром і лишіть на 10-12 годин. За цей час абрикоси пустять сік.
Поставте абрикоси на вогонь і, постійно помішуючи, нагрійте на швидкому вогні до кипіння. Варіть протягом 5 хвилин, після чого відразу розлийте в стерилізовані сухі банки і закатайте.
Переверніть банки догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
4. Абрикосово-апельсиновий джем.
Інгредієнти:
5 кг абрикосів
2 великих апельсини
2,5 кг цукру
Приготування:
Абрикоси вимийте, видаліть кісточки, перемоліть на м'ясорубці. Цедру апельсина потріть на дрібній тертці, а м'якоть перемоліть на м'ясорубці.
Потім змішайте абрикоси, цедру і перемелений апельсин. Поставте варення на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і встипте 1 кг цукру. Прокип'ятіть 5 хв, постійно помішуючи. Охолодіть варення, потім знову поставте на вогонь, додайте залишок цукру і знову прокип'ятіть 5 хв.
Третій раз знову прокип'ятити 5 хв через 6-7 год. Охолоджене варення розливайте в стерилізовані бінки і закручуйте.
5. Абрикосове варення з желатином.
Інгредієнти:
1 кг абрикосів дольками
2 стакани цукру
30 гр желатину швидкорозчинного.
Приготування:
Абрикоси помити, видалити кісточки. Потім розкласти дольки в каструлю, пересипаючи цукром і желатином. Лишити на добу. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, розлити в стерильні банки і закрутити.
Смачного!
Статті до теми:
Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]
П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]
Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 180
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 309
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 262
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 334
У Рівному визначили десятку найкращих книг
Для визначення кращих видань проанкетували понад 10 тисяч читачів. Кращі книги обирали з понад 500 видань.
переглядів: 429