Ми у Facebook
21.07.2015, 19:45

Топ-5 рецептів варення з абрикосів [+Фото]

Літо - чудова пора, аби не лише насолодитися смаком улюблених фруктів, а й заготовити їх на зиму. Смачне абрикосове варення - один з варіантів зберегти "літо в банці".
У кожної господині існують свої рецепти різних закруток. Ми пропонуємо вам скористатися простими і смачними рецептиками улюбленого варення з абрикосів.

1. Традиційне варення з абрикосів.

Інгредієнти:
2 кг абрикосів
1 кг цукру
1/2 склянки води.

Приогтування:
Абрикоси вимийте, просушіть і видаліть кісточки. У велику каструлю висипте абрикоси, цукор і заліть масу водою. Поставте варення на середній вогонь і варіть 20 хв, помішуючи ложкою.

Після цього охолодіть варення і знову проваріть 20 хв. Так повторіть 3 рази, тоді варення буде густим.
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і закрутити.



2. Абрикосовий джем.

Інгредієнти:
3 кг стиглих м’яких абрикосів
1,5 к. цукру
0,3 л води

Приготування:
Для початку абрикоси гарненько вимийте і видаліть кісточки, потім помістіть в каструлю, заливши невеликою кількістю води, і проваріть на слабкому вогні протягом 15 — 20 хвилин. Фруктова маса повинна стати м’якою і однорідною. Залиште абрикоси остигати, це займе кілька годин.

Потім абрикосову масу перетріть через сито або друшляк. Абрикосове пюре перелліть у ємність, де й буде варитися джем. Варіть, постійно помішуючи. Це може зайняти кілька годин, все залежить від стиглості і соковитості абрикос. Пюре має увариться вдвічі і стати густим.

Потім додайте цукор і продовжуйте варити, поки джем ще більше загусне і придбає темно-бурштиновий відтінок. Головне завжди помішувати, щоб варення не пригоріло. Кипляче варення розкладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте кришкою.



3. "П'ятихвилинка".

Інгредієнти:
2 кг абрикосів
600 г цукру

Приготування:
Абрикоси помийте, видаліть кісточки і покладіть в ємність для варіння. Посипте цукром і лишіть на 10-12 годин. За цей час абрикоси пустять сік.

Поставте абрикоси на вогонь і, постійно помішуючи, нагрійте на швидкому вогні до кипіння. Варіть протягом 5 хвилин, після чого відразу розлийте в стерилізовані сухі банки і закатайте.
Переверніть банки догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.



4. Абрикосово-апельсиновий джем.

Інгредієнти:
5 кг абрикосів
2 великих апельсини
2,5 кг цукру

Приготування:
Абрикоси вимийте, видаліть кісточки, перемоліть на м'ясорубці. Цедру апельсина потріть на дрібній тертці, а м'якоть перемоліть на м'ясорубці.

Потім змішайте абрикоси, цедру і перемелений апельсин. Поставте варення на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і встипте 1 кг цукру. Прокип'ятіть 5 хв, постійно помішуючи. Охолодіть варення, потім знову поставте на вогонь, додайте залишок цукру і знову прокип'ятіть 5 хв.

Третій раз знову прокип'ятити 5 хв через 6-7 год. Охолоджене варення розливайте в стерилізовані бінки і закручуйте.



5. Абрикосове варення з желатином.

Інгредієнти:
1 кг абрикосів дольками
2 стакани цукру
30 гр желатину швидкорозчинного.

Приготування:
Абрикоси помити, видалити кісточки. Потім розкласти дольки в каструлю, пересипаючи цукром і желатином. Лишити на добу. Потім довести варення до кипіння на повільному вогні, розлити в стерильні банки і закрутити.



Смачного!

Статті до теми:

Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]

П'ять рецептів домашнього морозива [+Фото]

Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ