Ми у Facebook
24.03.2011, 13:01

МВС і ДАІшникам наказали знизити ціни

Юристи говорять, що за канцелярські послуги можна було брати на порядок менше.
Віктора Януковича обурила вартість платних послуг, що надаються МВС і особливо ДАІ. Днями Президент заявив, що ціни ці, на його думку, сильно завищені і беруться "зі стелі". Про це повідомляє СЕГОДНЯ.

Янукович дав місяць на перегляд переліку цих послуг та їх вартості. Прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко повідомив нам: уже найближчим часом кількість платних послуг громадянам з боку держави зменшиться, а те, що залишиться платним, подешевшає.

Поки ж в МВС стверджують, що "за труди" беруть не більше, ніж дозволено в постанові Кабміну №795 від 2007 року. А дорого виходить тому, що чимало стоять спеціальні пластикові бланки, забезпечені захистом від підробки — для водійських посвідчень, техпаспортів, талонів техогляду (від 88 до 300 грн), які МВС купує у виробника — концерну ЄДАПС. І "навару", мовляв, з цього міліції ніякого: за що купили, за те продали. Що стосується грошей, зароблених на платних послугах МВС, то, за словами директора департаменту зв'язків із ЗМІ міністерства Вікторії Кушнір, вони йдуть до держбюджету і спецфонду МВС.

На думку юриста Вадима Володарського, навіть якщо виключити ціну спецбланків, все одно вартість послуг в ДАІ завищена: "Наприклад, при проходженні будь-якої процедури (техогляд, реєстрація авто, здача іспитів) з прохача обов'язково візьмуть близько 50 грн за канцелярські послуги: оформлення документів, комп'ютерний друк, ламінування. Це занадто дорого, реальна ціна їх повинна бути на порядок менше, тим більше, що фактично інспектори виконують свою роботу, за яку їм платять зарплату".

У той же час економіст Олександр Жолудь звертає увагу на те, що скасування "поборів" призведе до скорочення доходів бюджету, особливо бюджету спецфонду МВС, тому там навряд чи будуть поспішати виконувати наказ Президента про безкоштовні послуги.

Джерело: СЕГОДНЯ

До теми:
Рівненські міліціонери порушують правила дорожнього руху, але їх за це не карають [ДОКУМЕНТ]
Рівненські міліціонери порушують правила дорожнього руху [+ФОТО]
Рівненські правоохоронці продовжують порушувати Правила дорожнього руху [+ФОТО]





На правах реклами