Ми у Facebook
19.05.2011, 16:11

На Рівненщині турки самовільно захопили 7 гектарів землі

На Рівненщині працівники турецької компанії "ОНУР", яка реконструює дорогу Київ – Чоп, так захопились видобутком граніту, що самовільно захопили 7 гектарів землі. З неї турки зняли родючий шар ґрунту і перетворили на будівельний смітник.
Людмила Пінчукова проживає в селі Жадківка Корецького району. Вона показує свої землі. Тут жінка колись випасала худобу. Але тепер її земельна ділянка площею 52 сотки нагадує пустелю. Що тут можна робити, вона не знає.



Таких, як Людмила Пінчукова, 16 людей. Саме стільки потерпілих нарахували в районній прокуратурі, але з часом ця цифра може збільшитись, наголошують правоохоронці. Вони розповідають: турки орендували тут 3 з половиною гектари землі для видобутку граніту. Але так захопились цієї справою, що і не помітили, як захопили землі місцевих селян.

Селяни вимагають від турецької компанії «ОНУР», яка розрила та зробила непридатними їхні землі, відшкодувати завдані збитки і рекультивувати захоплені ділянки. Найкраще, кажуть люди, грошова компенсація, але і від нової дороги в селі не відмовляться.

Представники турецької компанії «ОНУР» від коментарів на камеру поки відмовляються. Кажуть: питання ще не вивчили, але на компроміс з людьми готові.

Шукати компроміс з українськими селянами туркам потрібно якнайшвидше. Адже над ними вже завис меч українського правосуддя. За безгосподарське використання земель та зловживання службовим становищем проти них уже порушили кримінальну справу. А це означає, що затриматись в Україні деякі представники турецької компанії ризикують ще на 8 років, провести які можуть у в’язниці.

Джерело: Рівне 1





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ