Ми у Facebook
22.05.2011, 09:01

Рівняни побували вдома у самого Моцарта

Ротарі клуб Рівне підтримує обдарованих і талановитих дітей і молодь краю. Майже рік його президентом є директор дитячої музичної школи №2 Рівного Валерій Марченко. Однією з останніх його ініціатив є знайомство вихованців очолюваної ним школи з найвидатнішими зразками європейської культури.
Сталося це завдяки тісній співпраці з Баварсько-Руським культурним товариством міста Регенсбург (Німеччина).

У квітні юні обдарування та їхні вихователі здійснили культурологічну експедицію Європою. Зразковий фольклорний гурт «Уляночка» та ансамбль скрипалів другої музшколи відвідали європейські культурні столиці – Будапешт (Угорщина), Мюнхен (Баварія), Прагу (Чехія), Зальцбург (Австрія), Регенсбург (Німеччина).

Маршрут подорожі пролягав місцями, де жили й творили визначні класики музичної культури. Діти завітали до домівки Вольфганга Моцарта у Зальцбурзі, побачили озеро, на якому наприкінці ХІХ століття композитор Петро Чайковський спостерігав бій лебедя з орлом, під впливом якого написав балет «Лебедине озеро». Окремої згадки заслуговує замок Нойшванштайн, що височіє біля підніжжя білосніжних Альп поруч з містом Фюссен.

Керівник зразкового фольклорного гурту «Уляночка» Ірина Татарин розповіла, що дуже хвилювалася, щоб концерт рівненських дітей сподобався мешканцям Регенсбурга. Але хвилювання були марні. Німці були вражені виконавською майстерністю рівненських дітей. А Рівняни запросили німецьких дітей з муніципальної музичної школи Регенсбурга взяти участь у фестивалі «Бурштинові нотки». Голова Баварсько-Руського культурного товариства Роман Найди із вдячністю прийняв це запрошення.

Юні рівняни ще довго подумки повертатимуться у казкові замки Баварії та мальовничі Альпи. Вони мають що розповісти своїм друзям.

За матеріалами: "Сім днів"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ