Брати Гонгали: “Боротьба — це наше життя”

01.06.2011

Як ви гадаєте: яким повинен бути ідеальний хлопець? Стриманий, впевнений, сильний фізично, не має шкідливих звичок, щоб за ним – як за стіною, із силою волі, залізним характером, але одночасно добрий, чуйний, розуміючий та мудрий?.. Чи не так? Я хотіла б познайомити вас із такими, аж двома, хлопцями.
Віталій та Володимир Гонгали, студенти першого курсу Національної академії внутрішніх справ України (факультет боротьби з економічною злочинністю), займаються боротьбою самбо та дзюдо вже одинадцятий рік. За цей час брати досягли чималих висот у спорті. Спочатку здобували перемоги у міських та обласних змаганнях, пізніше їм підкорилися п’єдестали України та Європи. Перші значні перемоги: призові місця на Всеросійських турнірах із самбо пам’яті працівників МВС, що загинули при виконанні службових обов’язків (2006 р.), Віталій та Володимир стали призерами перших Євразійських ігор у Білорусі (2007 р.). Після цих перемог розпочалася спортивна кар’єра хлопців. Зараз вони є майстрами спорту України з боротьби самбо та дзюдо. І не зупиняються!

«Змагання, що найбільш запам’ятались: Кубок світу з боротьби самбо, де брали участь чоловіки віком до 39 років. Серед усіх я став третім. Сподобався рівень змагань, організація, там отримав масу задоволення, вражень та досвіду! Не менш запам’яталися й Євразійські ігри із самбо та чемпіонати Європи із самбо та дзюдо, всюди посів призові місця», – розповів Віталій.

«Мені також запам’ятались Євразійські ігри, ще – Кубок Європи та Чемпіонат Європи з дзюдо, з усіх змагань маю призові місця! Подобається гостинність, атмосфера у залі серед глядачів. Безперечно, досвід, що отримуємо на змаганнях, цінуємо найбільше!» – додає Володимир.

Кожну перемогу потрібно важко виборювати. На змаганнях ніхто не бачить усіх травм, що ти отримав на тренуваннях, ніхто не дізнається, скільки літрів поту ти пролив на татамі, там все залежатиме від твого вогню в очах та впевненості.

Але все ж таки, як займаються хлопці? День розпочинається із ранкової пробіжки, потім – на пари в академію. Після цього — крос, тренування, а вже потім — відпочинок, підготовка до занять та міцний сон. Вдома ж займаються дещо по-іншому. О шостій ранку виходять на крос, до семи годин — біг. Тренування — двічі на день. Між ними обов’язково сон. У вільний час – прогулянки, книги, власні справи.

Для перемоги мало фізичної підготовки, потрібно ще й психологічне налаштування. Перед важливими чемпіонатами хлопці зосереджуються на сутичках, намагаються показати максимум з того, що можуть. Не одні змагання вигравали, навіть хворіючи, з високою температурою виходили на борцівський килим.

Постійно відчувають підтримку тренера, котрий став спортсменам другим батьком. «Він виховав з нас Чемпіонів!» – сказали брати. Тренує хлопців Геннадій Васильович Горохов, заслужений тренер України. Він виростив з Віталія та Володимира переможців. Хлопці вдячні йому за підтримку, переданий досвід та майстерність. Він допомагає їм у спорті, навчанні, виховує не лише спортсменів, але й вольових особистостей!

«Боротьба – це, насамперед, наше життя. Ми цим живемо і отримуємо масу задоволення. Бажання перемагати зростає і зростає. Спорт багато чим допоміг нам і у повсякденному житті», – діляться хлопці.
Ну і наостанок: варто додати, що окрім фізичної сили та витривалості, у хлопців чудові характери. На перший погляд неприступні чемпіони, насправді чуйні, турботливі, завжди допоможуть і підтримають своїх подруг, ніколи не зрадять друзям. Впевнені, що будь-який характер людини можна змінити, якщо це потрібно.

Надія ХОДАК

переглядів: 1 538

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *