Ми у Facebook
06.06.2011, 15:26

В Острозі провели “Замкові гостини” [+Фото]

Ось уже вп'яте в Острозі відбулося фольклорно-етнографічне свято "Замкові гостини", яке організовував і провів Державний історико-культурний заповідник м. Острога. Зазвичай це свято проводиться щорічно до Міжнародного дня музеїв, який відзначається 18 травня. Проте цьогоріч воно було приурочене до ще однієї події — відзначення 911-ї річниці Острога.
Свято розпочалося виставкою-продажем творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, які представили майстри з Острога, Рівного, інших міст та сіл області. Відвідувачі свята мали змогу не лише побачити, а й придбати чудові картини, ікони, рушники, вишиванки, іграшки, різноманітні вироби та сувеніри з дерева, кераміки, бісеру, соломи, коштовних каменів та ін.

До того ж кожен із гостей міг власноруч викарбувати та придбати пам'ятну святкову монету із гербом міста Острог.

Урочисто відкрили “Замкові гостини” своїм виступом виконавці та колективи Оженинської музичної школи. Потому директор Державного історико-культурного заповідника м. Острога Сергій Кибкало подякував музейним працівникам за благородний труд та нагородив їх дипломами за вагомий внесок у розвиток музейної справи в Острозі.



Продовжилося святкування дитячою виставою про долю княгині Гальшки Острозької.



Також у рамках святкування кожен охочий міг поласувати відродженим хмільним медом, який пили ще за часів князів Острозьких, та скуштувати княжої похідної каші. Любителі міцніших напоїв мали змогу продегустувати та придбати традиційний давньослов'янський напій — медовуху.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ