Ми у Facebook
20.07.2011, 12:07

На Рівненщині знову масово гине риба у водоймах [Фото+Відео]

Справжній рибний апокаліпсис можна було спостерігати на р. Іква у Дубенському районі. Тисячі рибин повспливали на поверхню водойми. Місцеві рибалки бють на сполох, риба гине, багато напівживої, розповідають місцеві жителі.
- Якби я не бачив цього всього на власні очі, то можливо й не повірив би, що таке можливо! А хоча... З тим, як в нас підходять до проблеми скидання відходів та нечистот певно нічого дивного немає, - розповів місцевій дубенській газеті „Наше дзеркало” керівник Дубенського клубу рибалок «Робінзон» Олега Баранов. Коли до нас дійшло повідомлення про те, що в Іванні масово поспливала риба, то чесне слово—готувались до найгіршого, але те що побачити викликало справжній шок.

У Рівному риба в річці Устя загинула через кисневе голодування [Фото+Відео]



- Вдумайтесь в саме слово—„очисна” станція. Що вона очищує? Хіба цей слиз, фекалії, нашарування мають щось спільне з очищенням? Я неодноразово звертався з претензіями щодо неналежного функціонування очисних мереж, проте завжди запевняли, що ніяких видів в річку вони не проводять, - продовжує Олег Баранов. - Як же ж не проводять, якщо я на власні очі бачив труби, які виводять нечистоти якраз водойму. Не треба бути генієм, щоб це зрозуміти. Якщо стаєш з вудкою вверх по течії, ще до очисних колекторів, вода чиста і на гачок попадається хіба що риба. Відразу після очисних починається жах: постоїш так кілька хвилин, і про рибалку можна забути: на гачку та вудилищі осідають кілограми слизу та іншого нашарування, що аж ніяк не могли утворитись чи попасти в річку природнім шляхом. В людини з не самим сильним вестибулярним апаратом природною реакцією на такі „подарунки” буде просто нудота.

На Рівненщині 200 кілограмів риби загинуло через отруйних комах



- Ми бачили всяку рибу, і в двадцять, і в сорок сантиметрів, але коли спливають метрові соми чи півтораметрові щуки—без сліз і злості на це дивитися не можна, - не приховує гніву Олег Баранов. - Приходили люди і сітками, мішками виловлювали рибу з поверхні річки. Не беруся судити про безпеку її вживання, але вивести цей сморід певно вдасться не всім. Ми, як клуб рибалок, не залишимо це так просто, і сподівають за таку недбалість хтось відповість.

На Рівненщині вирішили, що робити, аби у річках не гинула риба



На порталі www.dubno.com.ua дубенчани публікують фото та відео, де яскраво видно, що відбувається на річці Іква.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ