Ми у Facebook
07.09.2011, 14:30

Учні рівненської музичної школи №1 підкорили журі Міжнародного конкурсу [+Відео]

П’ять перших призових місць привезли з Болгарії вихованці Рівненської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка. Творчі колективи взяли участь у VII Міжнародному Фестивалі-конкурсі "Славянски венец", якимй проходив на березі Чорного моря у містечку Кранєво.
У конкурсі змагались представники Молдови, Болгарії, України, Білорусі, Росії, Польщі, Вірменії та Грузії. Тож ніхто з колективу школи не сподівався на таку кількість золотих нагород.

— Фестиваль дуже потужний. Побачивши рівень музичної освіти наших дітей, вони вважають, що у Рівному дуже високий музичний освітній рівень діток. Звісно ж, це велика праця батьків, дітей, педагогів. Через засоби масової інформації потрібно подякувати батькам, які приймають рішення віддати своїх дітей у музичну школу. Також слід подякувати викладачам, які виховують не тільки у музичному плані, але й прищеплюють людські засади цим дітям. Окрема подяка адміністрації школи за підтримку цієї поїздки, — розповіла організатор поїздки та куратор хорового та інструментального колективів Наталія Вяткіна.



Від Рівного у конкурсі брали участь зразковий хор "Унісон", квартет гітаристів, вокальне тріо у складі Анастасії Кіщук, Євгенії Федорчук, Юлії Конончук, сольний номер виконувала Анастасія Кіщук та дует Анастасія Кіщук і Валентина Матеш. Учні змагались у чотирьох вокальних номінаціях: "Хоровий колектив", "Соло", "Дует", та "Тріо", а також номінації "Інструментальний жанр".



— Я не чекала, що всі колективи із однієї школи будуть належно оцінені, —говорить керівник хору "Унісон", заслужений працівник культури України Неля Нікітіна. — Можливо, це пов'язано із тим, що змагались у різних вікових категоріях. Ці перемоги — дуже приємна новина для нас. Хочу подякувати батькам, адже цю поїзду фінансовули вони. Нам ніхто не допомагав. Прикро, що не усіх учасників хору я могла взяти, адже не всі батьки могли оплатити поїздку. Проте враження від конкурсу залишились дуже приємні.

До речі, Неля Нікітіна отримала шосту нагороду рівнян на цьому конкурсі — журі фестивалю нагородило жінку за багаторічний внесок у розвиток дитячої творчості. Таку нагороду отримали тільки шестеро керівників творчих колективів та солістів із більш ніж 150 учасників.

Гітарний квартет, який привіз із Болгарії одну із нагород, був створений десять років тому. Нині це вже третій склад музичного колективу.
— Квартет досить потужний і має свою історію. Перший склад був лауреатом Всеукраїнського конкурсу, другий — лауреатом Міжнародного конкурсу. І ось третій склад став лауреатом Міжнародного конкурсу, — розповідає керівник квартету, завідувач відділу народних інструментів, старший викладач школи Юрій Іванов. — Учасники квартету усе літо дуже багато працювали. Скажу чесно, що коли я їх туди посилав, то чітко знав, що вони їдуть за перемогою. Радий, що мої сподівання виправдались. Вдячний молодим людям, які увесь вільний час присвячують заняттям музикою.

За словами викладачів, отримати Гран-прі фестивалю рівненським уачсникам завадив одяг. Точніше — відсутність сценічих костюмів.
— Після виступу нам казали: "Гран-прі по виконанню — ваше". Але на таких конкурсах високого ґатунку враховуються не тільки виконання, а й сценічний вигляд. Ми програли тільки в одному — у наших дітей дуже древні костюми. У колективу, який взяв гран-прі, неймовірно гарні українські костюми, які оплатив спонсор. Вони гарно танцюють, проте у цих костюмах вони просто сяяли. Просити у батьків гроші на костюми нам не зручно. Вони і так багато платять, а спонсорів ми поки що не знайшли. Хоча не думаю, що це така велика сума одягнути цих талановитих дітей, — зауважила Наталія Вяткіна.

Представники школи сподіваються, що наступного разу рівнянам вдасться виграти Гран-прі фестивалю. Ця нагорода дасть можливість переможцям два тижні безкоштовно відпочивати та оздоровлюватись у Болгарії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ