Ми у Facebook
11.11.2011, 11:13

Нову церкву збудували на місці знайденого розп’яття

Нещодавно, 2 листопада, у селі Травневому Дубенського району урочисто відкрили та освятили новозбудований Свято-Покровський храм. Настоятелем його став отець Георгій, а автором проекту та, власне, меценатом будівництва церкви, — місцевий житель Андрій Денисюк.
Свято-Покровський храм звели за досить короткий проміжок часу — два місяці. Навіть не віриться, що лише 28 липня нинішнього року тутешні селяни освятили місце під майбутню культову споруду, а вже сьогодні тут красується нова церква. Будівля храму хоч і невелика, проте дуже охайна та красива. Жителі Травневого та інших сіл у всьому завдячують Андрію Антоновичу Денисюку. Сам він розповідає про задум будівництва церкви з особливим трепетом та хвилюванням:

— Задум цей бере початок у подіях, які сталися тут іще півстоліття тому. Поблизу старого кладовища протікає річка. Ми, будучи ще хлопчаками, на її дні, в мулі, знайшли невелике кам’яне розп’яття Ісуса Христа. Очевидно, що його туди викинули саме в той період, коли руйнувалися церкви, нищилися ікони. Час був такий тоді... Спочатку моя матір зробила маленьку фігуру, на якій розмістила розп’яття. А потім змайстрували і більшу. Але сам той факт ніяк не давав мені спокою. Адже розп’яття повинно бути у храмі! Тому я й сьогодні проситиму благословення, щоб ця святиня була у нашій церкві.

Продовження читайте на сайті "Рівненської газети".





На правах реклами