Ми у Facebook
24.11.2011, 12:41

Ціни квитків на потяги мінятимуться щодня

"Укрзалізниця" хоче застрахуватися від різкого валютного коливання.
"Укрзалізниця" може змінити систему розрахунку вартості міжнародних залізничних квитків. Міністерство інфраструктури підготувало проект указу, в якому пропонує прив'язати вартість квитків до курсу євро або швейцарського франка.

Наразі перерахунок цін відбувається лише раз на місяць, і "Укрзалізниця" хоче застрахуватися від різкого валютного коливання - це дозволить монополії заощадити більше 560 млн грн на рік, пише Комерсант-Україна.

Міністерство інфраструктури пропонує розраховувати вартість залізничного квитка на міжнародному сполученні в гривні на підставі курсу євро або швейцарського франка в день оплати. Тобто вартість квитка буде перераховуватися щодня. Тоді як зараз при оформленні міжнародних квитків застосовується курс швейцарського франка або євро до гривні, оприлюднений в передостанній день кожного місяця. Швейцарський франк є офіційною валютою розрахунку на залізницях при міжнародних перевезеннях. Також розрахунки проводяться в євро.

"Укрзалізниця" при міжнародних перевезеннях компенсує іншій державі частину вартості проїзду по іноземній залізниці за витрати, що та зазнала при перевезенні українських потягів. Як пояснюють у міністерстві, різке коливання курсу швейцарського франка і євро до гривні впродовж 2011 року суттєво впливало на розрахунок вартості проїзду.

Підрозділ "Укрзалізниці" з пасажирських перевезень сподівається таким чином скоротити свої витрати від валютних коливань і збільшить таким чином доходи.





На правах реклами