Ми у Facebook
25.11.2011, 13:08

Альтернативою МВФ для України може стати Росія

Тігіпко переконаний, що Україна без зовнішніх кредитів не зможе виплачувати держборг.
Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що у разі відмови Міжнародного валютного фонду (МВФ) продовжити кредитування України, влада буде прагнути домовитися про залучення кредитів у Китаю, Індії, Бразилії чи Росії.
Тігіпко зазначив необхідність залучення кредитів у зв'язку з тим, що в 2012 році Україні за державними зобов'язаннями повинна виплатити, за його словами, близько 15 млрд доларів в рамках погашення існуючих кредитів і відсотків.

За словами міністра, необхідні кредити можуть бути залучені або в інших міжнародних фінансових організаціях, або на базі двосторонніх домовленостей з Китаєм, Індією, Бразилією чи Росією.

Коментуючи переговори з МВФ, міністр зазначив, що українська сторона сама ініціювала перерву до кінця листопада-початку грудня, до завершення переговорів з Росією по газу, оскільки основним спірним питанням у переговорах з фондом є його вимога підвищити ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики.

При цьому Тігіпко визнав, що переговори з Росією щодо газу затягуються.

Нагадаємо, за словами глави НБУ Сергія Арбузова, наступний візит місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) до України заплановано на грудень цього року.

http://tsn.ua/





На правах реклами