Ми у Facebook
15.12.2011, 15:33

На Рівненщині ДАІшник відбивався від водія та його пасажирів

Учора, 14 грудня, співробітник ВДАІ Сарненського РВ УМВС на вулиці села Орлівка Сарненського району зупинив ГАЗ-3110, за кермом якого був 31-річний мешканець села Довге Сарненського району. На прохання ДАІшника пред’явити документи на автомобіль чоловік та троє його пасажирів не зреагували та зчинили бійку.
Як повідомили OGO.ua в прес-службі СЗГ УМВС, ці громадяни намагалися вчинити бійку, висловлювалися нецензурними словами та шарпали працівника міліції за формений одяг.

Неправомірні дії даних громадян вдалося припинити лише після застосування заходів фізичного впливу та спецзасобу "Терен 4М". За вчинення подібних дій законодавством України передбачається адміністративна та кримінальна відповідальність. Згідно з Кодексом України про Адміністративні правопорушення (ст. 185) злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків, а також вчинення таких же дій щодо члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв'язку з їх участю в охороні громадського порядку - тягне за собою накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Згідно з Кримінальним кодексом (ст. 342) опір працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю під час виконання ним службових обов’язків, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві під час виконання цими особами покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

За цим фактом проводиться перевірка.






На правах реклами