Ми у Facebook
20.12.2011, 16:14

"Золоте сузір'я" митців засяяло у Рівному [+Фото]

Ось уже вдев'яте поспіль Рівненський обласний краєзнавчий музей представив рівненським поціновувачам мистецтва виставку "Золоте сузір'я". На виставці глядачі побачили творчі досягнення місцевих поетів, художників, науковців та інших творчих особистостей, які цього року відзначили "полудень віку" — 50-річний ювілей.
Завідувачка відділу виставок Рівненського обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук відзначила, що проект "Золоте сузір'я" цього року зібрав досить різнобарвну плеяду лауреатів:
— Тут є і танці, і бандура, художники, поети, вчителька, що водночас є дуже творчою людиною, й діячі культури, — говорить Галина Данильчук. — Спочатку цей проект задумувався, як проект для художників. Але було вирішено відзначати усіх митців, адже і поети, і науковці, і народні умільці у якомусь сенсі також є художниками. Цьогорічне “Золоте сузір'я” особливе також тим, що у нас з'явилася офіційна пісня. Також сьогодні вперше до нас завітав Святий Миколай, оскільки раніше не потрапляли саме на 19-те число. Так наших ювілярів привітав театр ляльок.





— Це свято для нас унікальне та ексклюзивне, адже відбувається тільки у нашому музеї, — додав директор краєзнавчого музею Олександр Булига. — Цікавим є той факт, що 1961-й — рік польоту Юрія Гагаріна у космос. І сьогодні ви присутні на цьому святі, адже у житті теж досягли певних висот, завдяки своїй праці.

Виставкова зала ледь вмістила усіх бажаючих привітати митців-ювілярів. Цьогоріч серед “зірочок” сузір'я були поети Анатолій Криловець та Валерія Климентовська, кандидат історичних наук, доцент РДГУ Любов Галуха, балетмейстер, керівник зразкового танцювального колективу “Полісяночка” Євгенія Жемчугова, директор Рівненського академічного обласного театру ляльок Володимир Данилюк та інші діячі культури і мистецтва Рівненщини.



Була серед ювілярів і завідувачка Тучинського дитячого садка-ясел “Дзвіночок” Надія Янчук, яка не лише приймала привітання, а й презентувала пісню, присвячену виставці “Золоте сузір'я”:

— Пісня “Золоте сузіря” була написана минулого року до восьмої виставки, на яку мене запрошували подивитися й побачити, що це таке, оскільки раніше я тут не була, — розповіла завідувачка Тучинського дитячого садка-ясел “Дзвіночок” Надія Янчук. — Музику до пісні написав директор Рівненського інституту профтехосвіти Володимир Климюк, а виконали її сьогодні вихованці дитячого ансамблю “Лорелей” Мирослав Майба та Анна Яремчук. Вислів “Золоте сузіря” асоціюється із цією виставкою і вона присвячена всім ювілярам.



Наприкінці свята кожен з ювілярів отримав пам'ятні презенти від організаторів, подарунки від Святого Миколая та традиційний святковий коровай.

Виставка діятиме у краєзнавчому музеї до 20 січня 2012 року.





На правах реклами