Ми у Facebook
22.12.2011, 10:12

Вітаємо Ганн з днем ангела!

22 грудня православні вшановують святу праведну Анну. Не забудьте привітати Ганнусь з їх святом!
Напередодні Нового року, 22 грудня, відзначають Анни (Ганни). Це свято було запроваджене на честь зачаття праведною Ганною Богородиці.

У цей час, як правило, вже встановлювалась зимова дорога, тому говорили: "На Ганьки сідай в санки".

До дня Ганни належить ряд спостережень, пов'язаних із бджільництвом: "Починають бджоли мед їсти", "Ходять у погріб до бджіл, щоб добре роїлись".

У пізніші християнські часи день зачаття святої Ганни не позначений якимись особливими обрядодіями. Хіба що вагітні жінки остерігалися працювати, а на Закарпатті дівчата й молодиці, в яких часто боліла голова, не пряли. Проте в давнину це була окрема і досить значна дія, бо в народі свято називали "родинами сонця". Це пов'язано з тим, що на це свято припадає зимове сонцестояння, після чого "сонце повертає на літо, а зима - на мороз".

Цього дня дівчата збиралися, щоб узгодити, як будуть святкуватися різдвяні свята. З дня Ганни починали готуватися до свят і жінки: мастили та прибирали оселі, краще підгодовували свиней, щоб мати свіжину до Різдва.

Що означає ім'я Ганна

Ім'я має давньоєврейське походження й означає "благодать".

У Ганні з раннього дитинства проявляється її головна якість - доброта. У більш старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, що потрапили в скрутний стан. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами.

Ганна нерідко має привабливу зовнішність, вона артистична. Уміє шити й красиво одягатися. Не виносить неохайності й неохайності. Ганні більше підходить по духу робота, пов'язана з людьми. Вона цілком може бути сестрою милосердя, учителькою, вихователем. Віддає себе роботі повністю, не побиваючись при цьому про матеріальну сторону справи.

Ганна - вірна й віддана дружина, але зрад не переносить. Якщо зіштовхується із брутальністю й хамством, то замикається в собі й терпляче чекає кращих часів.


Ви теж бажаєте привітати близьких, друзів? Надсилайте текст привітання та фото на електронну пошту bo@ogo.ua або телефонуйте за телефоном 62-57-00.

Ви можете не тільки привітати близьких зі святом, а й зізнатися в коханні чи зробити пропозицію руки та серця так, щоб його побачило все наше місто!

При бажанні Ви можете замовити друковану кольорову листівку з вітанням, яка буде точним відображенням вітання на нашому сайті.





На правах реклами