Ми у Facebook
07.01.2012, 14:24

У Львові нарахували 4,5 тисячі левів

Лев-гаркун стоїть над могилою одного із колишніх голів міста

Леви вражають своєю різноманітністю: є леви-мудреці та мрійники, грізні й лагідні, є такі, що жують виноград, або літають, є навіть декілька левів з жіночим торсом.
Лев-гаркун стоїть над могилою одного із колишніх голів міста У Львові протягом 5 років рахували всіх місцевих левів. Результати підрахунків приголомшують - 4,5 тисячі лев'ячих зображень роблять зі міста світового рекордсмена. На жаль, цей рекорд ще не зареєстровано.

Зображення цієї тварини почали використовувати в геральдиці міста з 14-го століття. І відтоді безліч левів окупували старі львівські будинки. Автор дослідження "Леви Львова" Юрій Гайда рахував істот із каменю, гіпсу, бронзи, на вітражах та у смальті разом з дружиною та групою однодумців. Тепер вони стверджують, що за кількістю левових зображень місто гідне книги рекордів Гіннеса. Згідно з цим дослідженням, десята частина усіх львівських левів знаходиться на трьох львівських вулицях. Дві з них ведуть до залізничного вокзалу, а одна знаходиться у самісінькому центрі. І саме на проспекті Свободи під номером 11 стоїть непоказний будинок, який насправді є найбільш "лев'ячим" будинком міста, бо на ньому левів найбільше - аж 99.

На церквах леви зображені знизу, оскільки їх вважали символами демонічної сили. Інша річ - кладовища. Так, на Личаківському цвинтарі на могилі одного з колишніх міських голів вартує лев-гаркун. Варто зазначити, що леви у місті дуже різноманітні. Вони бувають мудрецями, спостерігачами і мрійниками, грізними і лагідними. Є навіть такі леви, що жують виноград, і такі, що літають. Серед них знайшлися й царі звірів з жіночим тілом, але таких небагато. Більшість львівських левів - самці.





На правах реклами