Ми у Facebook
25.01.2012, 15:11

За попередніми висновками, в обох резонансних ДТП на Рівненщині винні водії

Про причини аварій зі смертельними наслідками на Рівненщині, стан розслідування порушених за цими фактами кримінальних справ і підсумки роботи міліції краю у році, що минув, говорили із представниками мас-медіа начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко, начальник слідчого управління УМВС Анатолій Грицишин, начальник Рівненського МВ Петро Єзгор і т.в.о. начальника ВДАІ УМВС Олександр Семенюк.
Тільки з початку року на Рівненщині сталося 29 дорожньо-транспортних пригоди, у яких загинуло 17 осіб.

- Звісно, що нині нас непокоїть стан аварійності на дорогах. Адже цей рік розпочався із ДТП, в яких загинуло 17 осіб, — повідомив очільник міліції краю. — Тому зараз ми спільно з обласною владою розроблятимемо дієві програму та ряд заходів, щодо профілактики аварійності на дорогах, які плануємо затвердити на сесії обласної ради.

На Рівненщині триває перевірка перевізників

Остання така аварія трапилася 19 січня поблизу Рівного у селі Вересневе. У результаті зіткнення мікроавтобуса та вантажівки загинуло семеро осіб, іще двоє померло у лікарні, 10 пасажирів постраждали.

— У кримінальній справі, порушеній за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України, нині проводяться ряд слідчих дій і експертиз, — повідомив начальник СУ УМВС Анатолій Грицишин. — У тому числі технічного стану транспортного засобу, яким здійснювалися пасажирські перевезення. Нині двоє осіб, які постраждали в цій ДТП, перебувають у лікарні у вкрай тяжкому стані. Рішенням суду на час досудового слідства водій маршрутки перебуває під вартою у Рівненському СІЗО. Але основне для нас зараз — встановити причини, що призвели до цієї трагедії на дорозі.

Водій маршрутки, що потрапила у страшну ДТП у Рівному, щодня молить Бога про прощення

За словами т.в.о начальника ВДАІ УМВС Олександра Семенюка, приватний підприємець — власник мікроавтобуса наприкінці березня 2011 року був позбавлений ліцензії у зв’язку з порушенням ліцензійних умов:
А вже за два місяці, 25 травня, йому був поновлений дозвіл. Наразі ми з’ясовуємо, чи законно. Але вже зараз маємо достатньо підстав вважати, що у дорожньо-транспортній пригоді винен саме водій мікроавтобуса. Втім, остаточні висновки у цій справі можна буде зробити лише після завершення розслідування.

За попередніми даними винен водій і у дорожньо-транспортній пригоді, що сталася 27 грудня 2011 року, в якій загинула жінка на восьмому місяці вагітності та у тяжкому стані досі перебуває її чоловік, відомий у Рівному журналіст.
Відповідно до гальмівного шляху водій "Тойоти Камрі", який збив пішоходів на нерегульованому пішохідному переході в обласному центрі, перевищив дозволену у населеному пункті швидкість, — зазначив Анатолій Грицишин. — Експертизи та слідство у цій справі також тривають.

Як наголосив начальник УМВС Василь Лазутко, розслідування у кримінальних справах щодо ДТП, у яких загинули люди, буде об’єктивним та неупередженим. А винні у людських трагедіях понесуть заслужене покарання.

Тож, працівники міліції вкотре звертаються до учасників дорожнього руху бути обачними на дорогах і завжди пам’ятати про те, що порушення правил дорожнього руху може призвести до непоправних втрат.





На правах реклами