Ми у Facebook
28.02.2012, 16:29

Астрологи радять не лякатися високосного року

Не можна вставати з ліжка з лівої ноги. Не можна свистіти у повертатися додому, коли щось забув. І Боже борони починати якусь важливу справу у високосний рік. Наприклад, виходити заміж. Але чи справді у високосний рік краще “залягти на дно”? І звідки взявся цей стереотип про невдалий високосний рік?
Високосний рік у народі називають “роком Касьяна” – злопам’ятного, недружелюбного, немилосердного і скупого. Касьян – один з ранніх святих – проігнорував прохання Христа. Не допоміг землеробу витягти фіру з болота. Це зробив святий Миколай. І сказав тоді Христос: “Добру справу зробив ти, Миколаю. Будуть люди згадувати тебе двічі на рік – у травні та грудні. А тебе, Касьяне, за те, що ти не допоміг, згадуватимуть лише раз на чотири роки”. Відтоді Касьяна вважають невдахою: “Касьян на що не подивиться – усе в’яне”, “Касьян на траву – трава сохне, Касьян на худобу – худоба здихає”.

Ще здавна повелося, що раз на чотири роки у домі нареченої сватів не чекали. Хоча якби у високосний рік не можна було вінчатися, таку практику заборонили б церковними канонами.

Є ще один забобон, пов’язаний із “роком Касьяна”. Вважається, у високосний рік є більше шансів... вирушити на той світ. Хоча статистика засвідчує: скільки би днів у році не було — 365 чи 366, показники смертності не змінюються. “Високосний рік відрізняється від інших лише одним днем - 29 лютого, - каже київський астролог Катаріна Сінчілло. - “Покровителькою” 2011-го була Венера. 2012 буде опікуватися Меркурій. На зміну емоціям приходить розум — ото й усі “пертурбації”. Якщо минулого року варто було укладати шлюби “з любові”, то цього — з розрахунку. Любите свою майбутню “половинку”? А тепер подумайте, яку вигоду можете отримати з вашого союзу. Меркантильний підхід лише зміцнить почуття”.

“У Казахстані провели цікаве дослідження. За двадцять років проаналізували дані кількох тисяч пар, які розписалися у високосні роки. Розлучилася така ж кількість, як і у невисокосні. Я, наприклад, познайомилася зі своїм чоловіком і побралася з ним у високосний рік. У високосний народила доньку. Разом ми вже 32 роки! - каже столичний нумеролог Людмила Савіна. - “Стартує” рік Дракона 23 січня. Цього року найбільше пощастить людям, які народилися у високосний рік, особливо, у рік Дракона. Шлюб, укладений у 2012-му, буде вдалим — за умови, що рішення побратися прийняли не у 2011-му (то був рік псевдорішень — могли помилитися з вибором). Не одружуйтеся з 15 травня по 27 червня. Це — період ретроградної Венери, який повторюється кожні півтора року. Людина “не бачить” свого обранця, та через 12-14 місяців приходить прозріння...

У цей рік добре зачинати і народжувати дітей (а краще — і те, й друге) — дитина буде щасливчиком. У жодному разі не розписуйтеся 12.12.12. По-перше, ця “фартова” дата припадає на піст. По-друге - на 29-й день місячного календаря. Не раджу брати шлюб з 15 по 20 березня — це так звані нульові сонячні дні (їх ще називають “днями Дельфіна”), період завершення, підбиття підсумків, повернення боргів. Час — сприятливий для посту, смирення та каяття, а не для веселощів.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівненський астролог Ірина Кравець: 2012-й готує контрасти та протиріччя
Лариса Кармазь: краще життя в Україні — через п’ять років





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини