Ми у Facebook
14.03.2012, 11:01

Мер Рівного розповів, з ким їздив у Канни

Міський голова Рівного Володимир Хомко повернувся із Канн, де отримував нагороду у рейтингу «Європейські міста та регіони майбутнього 2012/13».
- Цей рейтинг для нас несподіваний, - зазначив мер. - Я не відслідковував результати. Подали інформацію та й подали. Рейтинг проводився міжнародною газетою Financial Times, тому його можна вважати об’єктивним.

Згідно з результатиами рейтингу Рівне зайняло 10 сходинку серед мікро-міст Європи (250 тис. населення) з найбільшою економічною ефективністю. Серед призерів також міста Польщі, Сербії, Латвії, Литви, Росії, Грузії, Болгарії, Румунії, Туреччини.



- Сама нагорода з чисто меркантильної точки зору не дуже цінна. Вона не із золота, не зі срібла. Але інформація про те, що наше місто котується, потрапить у всі серозні видання, в тому числі Financial Times. Сподіваюсь, це стане сигналом для потенційних інвесторів. Я гарантую, що у Рівному не буде побудований металургійний чи хімічний комбінат. Просто нема де його будувати. Тому розраховуємо на малий і середній бізнес. У нас дуже багато офісів, є багато хороших приміщень. І ми зацікавлені, щоб такий бізнес, який не потребує закупки якихсь великих конвеєрів, техніки, відкриття кар’єрів, був започаткований у місті.

На переконання мера, потрапити у рейтинг Рівному дозволила саме інфраструктура.

- У нас хороші дороги. Якщо їхати на Київ та Львів, мабуть, кращої дороги в Україні не знайдете. У нас є залізниця, у нас є аеропорт, у нас є безмежні поклади хорошої питної води, у нас є недорога, але кваліфікована робоча сила, бо були хороші підприємства, а тепер люди залишились без роботи. Це чинники, які могли б зробити наше місто в недалекому майбутньому привабливим для інвестицій. Одним з питань було й корупція і легкість оформлення документів. Але, мабуть, ми непогано виглядаємо на фоні інших міст, якщо нас відзначили у нашій категорії, - зазначив Володимир Хомко.

І хоч міський голова наголошує: не встиг насолодитися Каннами, бо пробув там лише один день, втім враженнями поділився.

- Канни відрізняються від усіх міст навіть у Франції, тому що там всі ходять в костюмах. От наприклад, була виставка - будівельна конференція, вхід на яку був 1,5 тисячі євро. Канни — це місто, де проводяться різні конкурси, фестивалі, його не можна ні з чим порівняти: Середземне море, тепло (було 20 градусів тепла), красиво. Це була не ділова поїздка, я приїхав, отримав нагороду і поїхав. Був у Каннах всього день. Їздило нас троє: директор банку «Креді Агріколь» Сергій Гемберг, мій заступник Андрій Філін та я. Ми по черзі керували автомобілем, до речі, не службовим, своїм приватним і навіть заправлявся за власні кошти, до того їздили ж у вихідні дні. На дорогу витратили досить багато часу, але я отримав задоволення, - констатував мер.

Інші матеріали до теми:
Місто Рівне – ефективний майданчик для інвестицій у Європі
Рівненщина — у ТОП-10 кращих європейських регіонів
Рейтинг найкращих для життя міст України: Рівне серед лузерів





На правах реклами