Ми у Facebook
04.04.2012, 14:12

17 квітня на Гурбах буде проведено фестиваль-реквієм «Герої Гурб»

Вже стало доброю традицією, що на третій день Великодня на Рівненщині вшановують пам'ять героїв бою під Гурбами. Цього року, 17 квітня, з нагоди 70-річчя створення УПА та 68-річчя найбільшого бою українських повстанців з військами НКВД буде проведено фестиваль-реквієм «Герої Гурб». Захід має національно-патріотичне спрямування.
Його організатором є громадська організація «Вишнева гора».

Особливістю цьогорічного вшанування стане проведення театралізованого дійства – військово-історичної реконструкції бою під Гурбами. Для цього запрошені учасники історичних клубів з Києва, Львова, Хмельницького.

За традицією буде проведено панахиду за загиблими вояками УПА, яку очолить Архієпископ Рівненський і Острозький Української православної церкви Київського Патріархату владика Іларіон, та концерт патріотичної пісні.

У фестивалі планується участь відомих гостей. Організаторам вже дали підтвердження своєї участі Герой України Борис Возницький, лауреат народної Шевченківської премії письменник Василь Шкляр, український бард Олександр Смик, Юрій Поліщук та гурт «Чорні черешні», Теодор Кукуруза, гурт «Тінь сонця» та інші виконавці з різних областей України.

На третій день Пасхи “ОГО” побувала на місці найбільшого бою УПА

Планується, що у цей святковий день Гурби відвідають близько 5 тисяч людей з різних областей України: Рівненської, Волинської, Тернопільської, Хмельницької. Під час проведення заходу в Гурбах працюватиме польова кухня.

Всіх, хто бажає долучитися до проведення заходів і допомогти в його проведенні звертатися за тел.: (096)933-60-69.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ