Що б я змінила у Костополі?

08.05.2012

У кожної людини є своя маленька Батьківщина – це місто чи село, у якому вона народилася та прожила певний період свого життя. Для мене рідним містом є Костопіль. Як кожен населений пункт він має свої переваги та недоліки. Отже, давайте поговоримо про них!
Костопіль – досить розвинуте місто, у якому постійно приймалися та втілювались різні соціальні програми. Але, на мою думку, саме соціальна сфера міста не є досконалою, оскільки вона повністю повинна відображати реальні потреби людей, а це не зовсім так. Зараз, я думаю, місто справді потребує прийняття нових програм, які б покращили життя населення, вирішили проблеми дітей та молоді. Але головне — не програми, а дії, спрямовані на їх втілення в життя. Отже, що б я змінила на краще у моєму рідному Костополі?

Першою і найбільшою проблемою, як Костополя, так і багатьох міст Рівненської області є погані дороги, відсутність світлофорів (у місті він тільки один) та тротуарів, які насамперед забезпечують правильний рух дорожнього транспорту та пішоходів. Я б радила більшу увагу звернути саме на цю проблему,оскільки через це відбуваються різні дорожно-транспортні пригоди.

По-друге, у моєму рідному місті відбуваються масові будівництва,але вони ніяким чином не впливають на його розвиток, бо будуються різні магазини, яких і так дуже багато у місті, і я впевнена, не всі з них є прибутковими; будуються приміщення з вивіскою «Інтерактивний клуб», у яких потім стоять гральні автомати, хоча це і заборонено, але таке є, і не тільки у Костополі. Місто дійсно потребує закладів, установ чи організацій, у яких молодь та діти змогли чогось навчитися, відпочити чи провести з користю свій вільний час. У Костополі відсутні справді дитячі кафе, до яких би могли прийти батьки із своїми дітьми, де б діти могли насолодитися проведеним часом та не навчитися чогось поганого,що відбувається в інших закладах подібного типу, адже там всі палять, вживають спиртні напої, неетично розмовляють та поводяться,як дикуни.
Я думаю,що більше уваги потрібно приділити зайнятості молоді та дітей, тому пропоную будувати спортивні майданчики, відкривати секції з різних напрямків, щоб кожен юний житель міста міг обрати собі заняття до смаку.

Третьою проблемою, на мою думку, є те,що костопільські підприємства зливають різні відходи до нашою місцевої артерії – річки Замчисько. Це досить погано впливає на життя та здоров’я проживаючих, оскільки звідти виловлюють рибу, яку споживають, та й купається в Замичську чимало людей. Річка є дуже брудною, тому я пропоную її трішки очистити, насамперед контролювати вилив відходів.

Замчисько простягається майже через все місто, а набережна у Костополі – одна, але й вона є занедбаною: всюди сміття, зламані лавочки та дерева. Я думаю, потрібно вживати певних заходів для виправлення цієї ситуації. Адже, очистивши річку, поставивши декілька смітників, прийнявши якусь постанову про штраф за зламане дерево, можна домогтись того, аби люди свідомо не нищили того, що їх оточує. І завдяки цьому, у нашому населеному пункті з’явиться ще одне місце, де б можна було приємно провести час. Та й населення Костополя цьому зраділо б, оскільки під час сезону відпусток усі змушені виїжджати за місто, витрачаючи багато часу, коштів, сил — замість того, щоб насолодитися відпочинком недалеко від дому.

У нашому місті є парк, і це вже добре, але він є дуже малим, з мінімальною кількістю дерев та лавочок . Я впевнена,що не тільки я, а й інші жителі Костополя, хотіли б чогось більш естетичного, хоча б маленького фонтанчику, який би приносив радість, естетичну насолоду перехожим. Адже всі знають, що вода заспокоює, а саме цього спокою і бракує місту. Тому що всі навколо метушаться, як мурашки, у пошуках душевної гармонії та місця, де б можна було її досягти.

…Моєму рідному Костополю вже понад 200 років. Він постійно розвивається та вдосконалюється, забезпечуючи населення всім необхідним. Але кожен завжди прагне ще кращого, ніж має. Тому і я прагну чимось допомогти своєму місту, хочу, щоб воно стало кращим, красивішим та не мало суттєвих проблем, а забезпечувало хороше, спокійне життя проживаючим у ньому людям!

Олександра ЯСЕНЧУК

переглядів: 1 684

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *