Ми у Facebook
28.05.2012, 15:05

Міжнародний фестиваль у Кременці відкривав зведений хор з Острога

Зведений колектив хору Національного університету "Острозька академія” та Молодіжного камерного хору "Елеос” представив місто Острог на Міжнародному фестивалі духовного співу "Кременецькі хорові вечори Ave Maria”.
Уже всьоме у Кременці, що в Тернопільській області, у День міста зустрічаються колективи з різних куточків України та закордоння, щоб поділитися досвідом виконання духовної музики та подарувати гостям свята незабутні враження.

Учасники хорового колективу з Острога під керівництвом Лариси Бащук та Оксани Денисюк взяли участь у цьому фестивалі втретє, знову підтвердивши свій позитивний авторитет на дійстві. Цьогоріч зведений колектив хору Острозької академії та Молодіжного камерного хору "Елеос” запросили урочисто відкрити свято, виконавши біля пам’ятника Т. Шевченку твір "Думи мої”.

На гала-концерті у Свято-Преображенському соборі своє виконання духовної музики глядачам дарували більше десяти світських та церковних хорів. Незважаючи на те, що зведений хор з Острога є аматорським, він не поступався майстерністю і професійним колективам, виступаючи на рівні з хором кафедрального собору Марії Магдалени (м. Варшава, Польща), Змішаним молодіжним камерним хором "Рапсодія" (м. Кишинів, Молдова), Муніципальним чоловічим хором “Каменяр” (м. Стрий) та ін.







На правах реклами