Ми у Facebook
18.06.2012, 11:37

Як рівнянка варила "мило своєї мрії" [+Фото]

Цієї весни, спілкуючись з подружками, я загорілась ідеєю власноруч виготовити бальзам для губ – щоб був натуральний, не сушив шкіру, не викликав подразнення. Перечитала багато форумів, передивилась купу відео на Ютубі й непомітно для себе переключилась на… захоплюючий процес приготування мила в домашніх умовах.
Теоретично ніби вже зварила півтонни ароматних брусків. Але щоб втілити задум на практиці, потрібні були складники, вільний час і слушна нагода. Дізнавшись про майстер-клас Клубу успішних людей з миловаріння, вирішила: або сьогодні, або ніколи!



Отож, до діла! Спочатку треба визначитись з ароматом. Я їх перенюхала дуже багато, допоки не почало паморочитись в голові. Зрештою, зупинилася на м’яті та лимоні. На жаль, не було лайма, щоб виготовити мильне «мохіто». Але лимон – теж люблю :);



Далі вибираю мильну основу. Це, по суті - те саме мило, але без різних добавок, барвників, ароматизаторів і наповнювачів. Є два види мильних основ – біла і прозора. Для свого мила я вибрала прозору.




Серед розмаїття формочок зупинилась на круглій (силіконовій, щоб легше було витягувати).



Посуд для розігрівання мильної основи повинен бути термостійким (тут я використала дві звичайні гранчасті склянки).



Нарізаємо основу, щоб вона краще танула, кладемо в склянки і ставимо розігріватися у мікрохвильовку. (Взагалі-то це роблять на водяній бані). Але слідкуйте, щоб вона не закипала, бо доведеться зішкрібати мило зі стінок!



У меншу склянку наливаємо базову олію, додавши до нього ароматичну олійку (в моєму випадку м’ята і лимон).



В уже рідку мильну основу додаю краплю барвника і змішую, потім вливаю туди вже змішані базову й ароматичну олії, перемішую…


… вливаю у форму, попередньо скроплену спиртом. Після того як залила туди мило, швидко збризкую його спиртом - щоб вийшли всі повітряні бульбашки.



А тепер чекаємо, допоки маса не застигне…



Після того, як мило затверділо, обережно його виймаємо. Ура! Ось воно, ось воно, мило моєї мрії :)





На правах реклами