Ми у Facebook
19.06.2012, 16:40

Рівненські козачата вшанували пам’ять полеглих під Берестечком

14-17 червня Дитяче козацьке товариство Рівненщини, обласні федерації козацького бойового мистецтва "Спас” та бойового гопака провели в селі Пляшева Радивилівського району Рівненської області навчально-вишкільний табір "Джура-2012”.
— Традиційно, головною метою цього табору є ознайомлення з історією козацтва та битвою під Берестечком, популяризація здорового способу життя і поширення козацьких традицій серед дітей та молоді. Один зі спасівських законів говорить: "Козак рожден для щастя од спільної дії по виживанню роду та краю". Тому важливим аспектом наших таборів є також формування навичок життя в колективі, — зазначив голова Рівненської обласної федерації козацького бойового мистецтва "Спас” Віктор Пражмовський.

Участь у таборуванні взяли майже 70 учасників. Вік наймолодшої учасниці – сім років. Упродовж чотирьох днів козаки, крім занять Спасом та Бойовим Гопаком, відвідали музей, ознайомилися з полем Берестецької битви, взяли участь в урочистостях з нагоди річниці битви, продемонструвавши свої навички у показових виступах.



— Масу вражень діти отримали суботнього вечора під час козацького кола, на якому виступали поважні козаки та кобзар. По завершенню кола відбувся уже традиційний салют з гармат та феєрверк, — сказав голова Рівненської обласної федерації Бойового Гопака Олег Нагорний.

Таборування відбулося завдяки фінансовій підтримці відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської ОДА та Фундації імені князів-благодійників Острозьких.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ