Ми у Facebook
02.07.2012, 15:35

Більшість рівнян не знають дату та рік прийняття Конституції

Тому рівняни вимагають збільшити кількість годин на вивчення Конституції України.
У неділю у Рівному пройшла акція "Я знаю Конституцію. Я знаю свої права!".

Збільшити кількість годин на вивчення Конституції України в школах Рівного вимагатиме від міського управління освіти Громадська рада міста Рівного.

"Ми розуміємо, що кількість годин на вивчення того чи іншого предмету затверджує Міністерство освіти України, - говорить лідер Громадської ініціативи міста Рівного Влад Ісаєв. – Втім, є варіант факультативного вивчення. Ми готові міському управлінню освіти надати необхідну кількість молодих юристів, які безкоштовно викладатимуть дітям у школах факультативно Конституцію України".

До такого кроку, за словами пана Ісаєва, активістів Громадської ініціативи міста Рівного наштовхнули результати проведеної ними у неділю на майдані Незалежності акції - "Я знаю Конституцію. Я знаю свої права!". Учасники акції кажуть, що більшість опитаних рівнян не лише не змогли назвати хоча б одне з положень Основного Закону, а й навіть не знали дату та рік його прийняття.



У неділю активісти громадської ініціативи міста Рівного вийшли на вулиці обласного центру і провели імпровізоване опитування перехожих на знання основних положень Конституції України. Знавців відмічали відповідними вимпелами. Решті роздавали пам’ятки, в яких зазначені основні права, гарантовані їм Конституцією України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ