Ми у Facebook
10.07.2012, 15:35

Недобудований центр Рівного: притони для жебраків [+Фото]

Багатоповерховий комунальний притон у центрі Рівного. Члени "центрального відділення Рівненської Асоціації жебраків, колишніх в'язнів та борців проти тверезого способу життя" (БОМЖі) називають це своєю БАЗОЮ. Звідси вони здійснюють набіги на житло мешканців центру, крадуть метал і все, що можна продати, для отримання чергової дози спиртного чи наркотиків.
Медики називають ЦЕ - поліклінікою №2. На жаль, фото не може передати жахливий сморід та показати рої мух, які літають тут. Сюди, як магнітом, тягне дітей та підлітків. Не накритий комунальний колодязь може стати пасткою для них. Не огороджені прорізи вікон - також. Випасти з вікон можуть і БОМЖі, і обнарконені підлітки. Поряд, в дуже дорогих квартирах, живуть рівняни, платники податків, які мають повне право вимагати у влади безпеки для своїх дітей.

Те, що сьогодні стало багатоповерховим комунально-медичним притоном, почало будуватись близько 30 років тому, у вже не існуючій державі. Деякі конструкції цієї будівлі (яка не була законсервована, як належить) прийшли за 30 років у критичний стан. Смішні дерев'яні підпори можуть викликати лише сміх у професіонала.





Більше фото - в фотогалереї

Креативні зами мера розповідають про плани влади, спільно з Луцьком, збудувати аквапарк. Не зрозуміло лише, чи ми маємо їздити за 70 км в Луцьк, чи луцькі сусіди мають їздити до нас в аквапарк. За ці 30 років, що будівля поліклініки стоїть недобудованою, влада різних кольорів розповідала рівнянам про наміри збудувати то якись супер-готель з басейном, то ботанічний сад, то льодовий палац, то музей однієї картини, то ще щось, що так і не стало реальністю. Може, для початку, варто загородити доступ в поліклініку, зробити професійну консервацію конструкцій і вирішувати питання почергової добудови медичного закладу, котрий дуже потрібен місту?







Більше фото - в фотогалереї

Міністра регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка очікують у Рівному. Можливо, навіть цього тижня. Анатолію Близнюку планують показати будівельні об'єкти, але серед них точно не буде недобудованої (вже 30 років) поліклініки-притону в центрі обласного центру.

А тим часом, мешканці навколишніх будинків мажуть солідолом... лавки дитячого майданчика, намагаючись таким чином захиститись від випивох, які на дитячому майданчику вживають спиртне в великих кількостях (судячи з кількості пляшок).





Більше фото - в фотогалереї

Думаю, що добудовувати поліклініку почнуть лише після того, як на ній станеться чиясь смерть, і про це повідомлять ЗМІ всієї країни. Тоді прокуратура швидко знайде конкретних винних посадових осіб, які допустили перетворення поліклініки в клоаку і віддали комунальне майно в безоплатне користування БОМЖам.

Тут не живуть БОМЖі, лише... кажани. На відміну від інших, ця недобудова, (яка "прикрашає" центр міста вже кілька десятків років), охороняється, віконні та дверні прорізи закриті. Неповнолітні біля неї періодично вживають спиртне та наркотики, але їх ганяють місцеві жителі та охорона. Рік тому тут навіть замінили дерев'яні вікна на металопластикові. За часів СРСР ця будівля планувалась для розширення облстатуправління, але її забрав обласний пенсійний фонд. На даху ростуть берези. Цегла розсипається. Водовідні труби покрали вже давно. Перспективи добудови - туманні.





Більше фото - в фотогалереї





На правах реклами