Ми у Facebook
15.07.2012, 12:27

На Рівненщині вироблятимуть "Волинський екологічний продукт" [+Фото]

Рівненські фермери об’єднуються під спільним брендом. "Волинський екологічний продукт". На їхню думку, такий крок значно розширились можливості для реалізації продукції. В тому числі на місцевому ринку.
За словами заступника голови Рівненської ОДА Олексія Губнова нині частка виробників в кінцевій ціні їхньої ж продукції лишень 25 відсотків. За таких умов робота на землі стає не рентабельною.

— Ідея об’єднатися під спільним брендом – результат сільськогосподарського форуму обласному центрі, — розповів Олексій Губанов. — Під брендом "Волинський екологічний продукт" продукція рівненських фермерів має стати конкурентною. А особливо на місцевому рівні. Адже Рівне щороку купує продуктів на суму понад мільярд гривень. Більшість з них можуть бути вироблені та реалізовані у Рівненській області.

Фермери, які об’єдналися під брендом «Волинський екологічний продукт», матимуть підтримку. Зокрема, їх продукцію рекомендуватимуть закуповувати в освітні та медичні заклади області. Витіснивши таким чином посередників.

Тим часом місцеві сільгоспвиробники зобов’язуються забезпечити споживачів якісними харчами. Кажуть, виробляти чисту продукцію важче. Одна готові працювати за умови, якщо буде організований жорсткий контроль за якістю.

У підсумку представники фермерських господарств області в рамках реалізації проекту "Волинський екологічний продукт" підписали меморандум про співпрацю. Зараз їх уже два десятки.

За словами голови асоціації фермерів та приватних землевласників області Дмитра Українця, в перспективі продукцію під брендом "Волинський екологічний продукт" рівняни зможуть купувати і в торгівельній мережі, а також під час сільськогосподарських ярмарків.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ