Ми у Facebook
13.08.2012, 18:04

На Рівненщині вибухом дитині відірвало пальці [ОНОВЛЕНО]

У селі Річиця Гощанського району 10 серпня в руках 10-річного хлопчика вибухнув патрон.
Як повідомили порталу OGO.UA у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України у Рівненській області, хлопчик знайшов патрон на полігоні.

Того дня двоє хлопчаків із невеликого села Річиця, що в Гощанському районі Рівненської області, як і завжди грались на вулиці. Небезпечну «іграшку», яку, як з'ясувалося, вони знайшли на військовому полігоні, розташованому біля села, вирішили розібрати. Коли 10-річний Вася почав стукати по патрону, його брат всіляко умовляв його цього не робити і завбачливо відійшов... Мати хлопця якраз годувала найменшу дитину, коли несподівано пролунав вибух. Поранений хлопчик, зібравши усі сили, дійшов до порога будинку і впав. З хати вибіг дідусь і побачив, що онук залитий кров'ю.

«Мамо, я вмираю...» — тільки і промовила поранена дитина. На лівій руці не було двох пальців, а сам Василько сильно кричав і тримався за живіт.

Доки рідні додзвонилися в «швидку», хлопчика всіляко намагалися заспокоїти. Через деякий час приїхали лікарі. У важкому стані з діагнозом проникаюча рана живота і травматична ампутація 4 і 5 пальців кисті руки, хлопчика доставили в реанімаційне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. Дитину терміново прооперували.

На місце події були викликані фахівці вибухотехніки, експерти і оперативні служби міліції.

З'ясувалося, що хлопчаки знайшли небезпечний предмет (попередньо це був патрон калібру до 13 міліметрів) на полігоні. У літній період діти ходили туди збирати ягоди і гриби. Зараз хлопчик знаходиться у лікарні і його життю нічого не загрожує.

Патрон вилучили і передали на дослідженя в НДЕКЦ. Проводиться дослідча перевірка, за результатами якої приймуть рішення про порушення кримінальної справи.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ