Ми у Facebook
20.10.2012, 17:00

Італійки в захваті від послуги «Чоловік напрокат»

За 20-30 євро на годину італійки можуть обзавестися тимчасовим помічником по господарству та душевним співрозмовником

«Коли твій чоловік не може, поклич «чоловіка напрокат», – радять журнали, і жінки їм охоче слідують. Але ніякої «полунички» – «чоловіки напрокат» лише лагодять протікаючі колонки, стрижуть газони або забирають тещу з аеропорту.

Власне, служба «Чоловік напрокат» та відповідний сайт існує в Італії з 2007 року. Але відколи асортимент послуг розширився, вона переживає справжній бум.

Адже тепер «чоловіки напрокат» не тільки вішають світильники чи забивають цвяхи, але й можуть забрати дітей з плавання чи тещу з аеропорту. Або – супроводжувати на шопінг чи погуляти осіннім парком, розмовляючи про життя.

Все це – за 20-30 євро на годину. У разі, коли потрібні масштабні чи тривалі роботи, можна запросити індивідуальний кошторис. Він безоплатний і ні до чого не зобов’язує.

Заснував цей сервіс автомеханік Джамп’єро Черіцца разом із сином, коли вони залишились без роботи. Набрати чоловіків виявилось легко, запитів було багато. Нині «чоловіки напрокат» є у багатьох містах Італії.

Більшість працівників із веселковою емблемою «чоловік напрокат» на грудях – за фахом ремісники чи ремонтники. Отже, їхня допомога щодо дрібних домашніх робіт є цілком професійною. Майже всі одружені та мають двох-трьох дітей.

Якщо «чоловіки напрокат» майже завжди одружені, то серед клієнток половину становлять самотні жінки у віці від 30 до 60 років, а інша половина має чоловіків, які дуже зайняті по роботі або ж багато часу проводять у відрядженнях.






На правах реклами